Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, παρά τις ανοδικές διαθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στην Ασία και την άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για κατάρρευση της οικονομίας της Βενεζουέλας και εν αναμονή της απόφασης Τραμπ για έξοδο ή μη των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να λάβει την εν λόγω απόφαση μέχρι τις 12 Μαΐου.

Μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα commodities μετά και την διάσπαση των 70 δολαρίων από το πετρέλαιο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2004.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,06%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,11%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,86% και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,15%. Κατά 0,16% ενισχύεται αυτή την ώρα ο SMI στην Ελβετία.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,16%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,08% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται κατά 0,56%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here