Τεράστια κενά στην απόφαση του Κυπριακού δικαστηρίου -με την οποία δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της MIG υπέρ της εταιρείας Marafast Trading ltd”  η οποία φέρεται να απώλεσε καταθέσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, περίπου, εξαιτίας του “κουρέματος” το 2013 στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα – καταλογίζει σε ανακοίνωσή της η MIG.

Η MIG υπογραμμίζει πως η αιτήτρια εταιρεία φέρεται να μην ήταν αρχικά δικαιούχος, αλλά να απέκτησε δικαιώματα επί καταθετικών λογαριασμών που τηρούνταν στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου σε χρόνο μεταγενέστερο του κουρέματος.

Επιπλέον, σημειώνει πως η μονομερής αίτηση της (αγνώστων λοιπών στοιχείων) αιτήτριας “MARAFAST TRADING LIMITED” αποτελεί ανακύκλωση ισχυρισμών από παλαιότερες κυπριακές διαδικασίες και εμφανίζει τεράστια κενά.

Τέλος, καταλήγει λέγοντας πως  αναμένει τις οριστικές εξελίξεις στις δικαστικές διαδικασίες.

Αναλυτικά, η πλήρης ανακοίνωση της MIG έχει ως εξής:

Σε συνέχεια σχετικής Ανακοίνωσης της ημερ. 1.10.2018 σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η “MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (“MIG”) ανακοινώνει ότι η αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε την Παρασκευή 28.9.2018 διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου έχει ως αντικείμενο αξίωση αποζημιώσεως λόγω του “κουρέματος” των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες που έλαβε χώρα τον Μάρτιο 2013. Η αιτήτρια εταιρία φέρεται να μην ήταν αρχικά δικαιούχος, αλλά να απέκτησε δικαιώματα επί καταθετικών λογαριασμών που τηρούνταν στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου σε χρόνο μεταγενέστερο του κουρέματος.

Παρά το πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, η MIG εκτιμά, πέραν του ότι δεν συντρέχει πραγματικός λόγος ευθύνης της για το “κούρεμα” των καταθέσεων, ότι η μονομερής αίτηση της (αγνώστων λοιπών στοιχείων) αιτήτριας “MARAFAST TRADING LIMITED” αποτελεί ανακύκλωση ισχυρισμών από παλαιότερες κυπριακές διαδικασίες και εμφανίζει τεράστια κενά.
Αξιολογώντας τα ανωτέρω η MIG συνεχίζει τη στρατηγική της, όπως ήδη έχει ανακοινώσει, εν αναμονή οριστικών εξελίξεων στις δικαστικές διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here