Το 2022 αποτέλεσε μια χρονιά-κόλαφο για πολλούς επενδυτές crypto. To περασμένο έτος έδειχνε μια πολλά υποσχόμενη χρονιά για τον Sam Bankman-Fried. Η FTX είχε σηκώσει 400 εκατ. δολάρια από κορυφαίους σε μια αποτίμηση 32 δισ. δολαρίων. Μάλιστα το forbes τον είχε αναδείξει ως τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον τομέα, με την αξία του να φτάνει τα 24 δισ. δολάρια.

Σήμερα, ο ίδιος είναι μάλλον  απένταρος και περιμένει να δικαστεί. Ο Gary Wang, συνιδρυτής της FTX, είδε επίσης την περιουσία του –αξίας 5,9 δισ. δολαρίων– να εξανεμίζεται.

Η κατάρρευση του FTX ήταν αποτέλεσε την επισφράφιση ενός φαύλου κύκλου απωλειών για τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain. Το οικονομικό σοκ μετά την πανδημία, το οποίο οδήγησε σε πληθωριστικό ράλι και αύξηση των επιτοκίων, απομάκρυνε κεφάλαια επενδυτών από το περιβάλλον των crypto που ενείχε μεγάλο ρίσκο.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι 17 από τους πλουσιότερους επενδυτές και παράγοντες της αγοράς κρυπτονομισμάτων να έχουν χάσει –από τον Μάρτιο– συνολικά περίπου 116 δισ. από την ατομική τους αξία, σύμφωνα με το Forbes. Δεκαπέντε από αυτούς έχουν χάσει πάνω από τη μισή περιουσία τους στο τελευταίο 9μηνο. Δέκα δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχοι.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here