Την αυξανόμενη σημασία της ψηφιακής ευγένειας σε έναν κόσμο που η online παρουσία μας τείνει να είναι εξίσου συχνή με τη φυσική, υπογραμμίζει η Microsoft Ελλάδας με αφορμή την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου (Safer Internet Day) στις 11 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του Safer Internet Day 2020 φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Microsoft στο Μαρούσι 120 μαθητές/τριες από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, που παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο του  CSIi (Διεθνούς Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας) με εισηγητή τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ιδρυτή του ινστιτούτου και την κα. Κέλλυ Ιωάννου, κλινική εγκληματολόγο, διευθύντρια του Ινστιτούτου.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν ένας «δεκάλογος» για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων και του online gaming.

Ξεχωριστή συζήτηση έγινε και για τo cyberbullying ή online bullying- ένα κοινωνικό πρόβλημα της εποχής. Η καταχρηστική συμπεριφορά εις βάρος κάποιου λιγότερο ισχυρού με σκοπό να τον βλάψει, μειώσει ή παρενοχλήσει και η  έκθεση των παιδιών μέσω μηνυμάτων, κοινωνικών δικτύων ή παιχνιδιών στον κίνδυνο του cyberbullying είναι μία συχνή συμπεριφορά στον online κόσμο. Η Microsoft σήμερα, με αφορμή την Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, καλεί όλους τους μαθητές όχι μόνο να μην προχωρούν ή ενδίδουν σε μηνύματα μίσους ή απαξίωσης στο διαδίκτυο, αλλά και να μιλούν όταν αντιλαμβάνονται ότι ανάλογες συμπεριφορές που πλήττουν άλλους συνανθρώπους μας.

«Η δέσμευση της Microsoft στην υπεύθυνη ψηφιακή συμπεριφορά είναι αδιάλειπτη. Εκπαιδεύοντας σήμερα την επόμενη γενιά ψηφιακών πολιτών κάνουμε το πρώτο βήμα για έναν καλύτερο ψηφιακό κόσμο που θα βασίζεται στις αρχές της ενσυναίσθησης, του σεβασμού της διαφορετικότητας, του ανοιχτού διαλόγου και της αξιοπρέπειας» τόνισε η Ευγενία Μπόζου, Διευθύντρια Επικοινωνίας στη Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η Microsoft παγκοσμίως δραστηριοποιείται στην Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου κάθε χρόνο από τότε που ξεκίνησε το 2004. Το θέμα του τρέχοντος έτους είναι για άλλη μια φορά “Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”.

www.microsoft.com/saferonline

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here