Ανέπαφα γίνεται πάνω από τις δύο συναλλαγές με κάρτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mastercard, η οποία σημειώνει ακόμη ότι η αύξηση στη χώρα μας της χρήσης της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών παρατηρείται στην Ελλάδα στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2017 – Αύγουστος 2018 ήταν της τάξεως του 206%.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση της χρήσης των ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη είναι της τάξεως του 97% για το τρέχον έτος. Πέραν της Ελλάδας, σε περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές αγορές (π.χ. Δανία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία), το 50% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνεται ανέπαφα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2020 όλα τα σημεία συναλλαγών στην Ευρώπη θα μπορούν να λειτουργήσουν με ανέπαφες πληρωμές.

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών υπέρ των ανέπαφων συναλλαγών. Για παράδειγμα στην Πολωνία οι ανέπαφες συναλλαγές ξεπερνούν το 80% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες παρατηρούνται αυξητικές τάσεις προς τη χρήση ανέπαφης τεχνολογίας από τους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here