Εν μέσω ισχυρής διόρθωσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και μίνι sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Motor Oil όχι μόνο προχώρησε στην έκδοση του εταιρικού ομολόγου αλλά πέτυχε όρους χρηματοδότησης, που θα “ζήλευαν” ευρωπαίοι ανταγωνιστές της.

          Σε μία συγκυρία, που οι τιμές του πετρελαίου έχουν ξεπεράσει τα 70$/βαρέλι, το περιθώριο διύλισης- για μονάδες, όπως της ΜΟΗ στους Αγίους Θεοδώρους– διψήφιο και την στροφή προς την “πράσινη ενέργεια” να ελκύει όλο και περισσότερα κεφάλαια το eurobond της Motor Oil ήταν, εκ προοιμίου, “καταδικασμένο” να ελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
  • Αποτέλεσμα, η διαμόρφωση ενός αρχικού επιτοκίου από το 2,5%-2,75% σταδιακά στο 2,25%-2,50%  καθώς η προσφορά ξεπέρασε την εκτίμηση/στόχο των 350 εκατ. ευρώ.   

        Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης τα κεφάλαια, που θα αντληθούν μαζί με υφιστάμενα χρηματικά διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών (της θυγατρικής Motor Oil Finance) ονομαστικής αξίας 350 εκατ., σταθερού επιτοκίου 3,25% με λήξη το 2022.

Πρακτικά, με την χθεσινή έκδοση η εισηγμένη επισπεύδει την εξόφληση- κατά ένα έτος- με χαμηλότερο κόστος χρήματος- κατά 75-100 μονάδες βάσης- και το σημαντικό επανεπιβεβαιώνει τους δεσμούς της με τους πανίσχυρους επενδυτικούς οίκους, σε περίοδο ρευστότητας/αβεβαιότητας στις αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here