Η Mitsubishi Electric εγκαινίασε επίσημα το πρώτο υποκατάστημά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα. Τα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματος σηματοδοτούν τη στρατηγική ενίσχυσης του brand στην ελληνική αγορά και εορτάστηκαν με μια εντυπωσιακή εκδήλωση – gala για πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους, καθώς και με μια ξεχωριστή συνέντευξη τύπου για τα τοπικά μέσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Shunji Kurita, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V, o κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος LES, η κα. Raffaella Fusetti, Marketing Communication Manager στο τμήμα LES και ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και o Αξιότιμος κ. Yasunori Nakayama, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Μια ανερχόμενη αγορά

Ο κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής για το τμήμα Κλιματισμού του υποκαταστήματος Mitsubishi Electric Ιταλίας, σχολίασε για την απόφαση της εταιρείας να ανοίξει τοπικό υποκατάστημα: «Πήραμε την απόφαση να εδραιώσουμε την παρουσία της Mitsubishi Electric στην Ευρώπη επενδύοντας στην Ελλάδα λόγω της ανάκαμψης και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στην Κύπρο, της οποίας το ελληνικό γραφείο θα είναι το σημείο αναφοράς. Η σταθεροποιημένη τοπική οικονομία και η θετική τάση της αγοράς, αποτελούν πυλώνες μιας υγιούς και ευνοϊκής ανάπτυξης, την καλύτερη στιγμή για την οικοδόμηση της τοπικής μας παρουσίας με τα νέα γραφεία πωλήσεων, στοχεύοντας φιλόδοξα αποτελέσματα για τα επόμενα χρόνια».

Επιπλέον, ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, σχολίασε για το ίδιο θέμα: «Η στρατηγική απόφαση της Mitsubishi Electric Factory Automation να επενδύσει στην Ελλάδα στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στη South ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), που θα πετύχει την πιο αποτελεσματική διείσδυση στις τοπικές αγορές, παράλληλα με την υποστήριξη των πιστών μας συνεργατών. Τα νέα γραφεία στην Ελλάδα θα αποτελέσουν γέφυρα για την επέκταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Μάλτα».

Τα στελέχη

Ο Shunji Kurita είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V. και εκπρόσωπος EMEA (Νότια Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) της Mitsubishi Electric Corporation της Ιαπωνίας από τον Απρίλιο του 2022.

Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ο Kurita εντάχθηκε στην Mitsubishi Electric Corporation τον Απρίλιο του 1987. Αρχικά εργαζόταν στον τομέα της πυρηνικής λειτουργίας/ ατομικής ενέργειας της επιχείρησης, αλλά αργότερα αποσπάστηκε στην ιαπωνική κυβέρνηση για δύο χρόνια, πριν επιστρέψει στα κεντρικά γραφεία του Τόκιο για να εργαστεί στον τομέα του Εταιρικού Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και της Διαχείρισης Επενδύσεων.

Τον Οκτώβριο του 2004 ο Kurita εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό εταιρικό γραφείο της Mitsubishi Electric ως Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Μετά από μια περίοδο επιστροφής στην Ιαπωνία, εργάστηκε στις ΗΠΑ ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Mitsubishi Electric Power Products, Inc. (MEPPI) από το 2015 έως το 2019.

Ο Kurita επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2021 ως Αντιπρόεδρος της Mitsubishi Electric Europe B.V. προτού αναλάβει τον ρόλο του Προέδρου το επόμενο έτος.

Matteo Cerutti – Γενικός Διευθυντής Νότιας EMEA (Νότια Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) για την Επιχειρηματική Μονάδα Βιομηχανικής Αυτοματοποίησης και Μηχανοτρονικής CNC της Mitsubishi Electric Europe B.V

Ο Cerutti Matteo, γεννημένος το 1968, είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας με διακεκριμένη καριέρα στην Ηλεκτρονική Μηχανική και Αυτοματισμό.

Το επαγγελματικό ταξίδι του Cerutti εκτυλίσσεται μέσα στο δυναμικό περιβάλλον της Mitsubishi Electric, όπου αφιέρωσε την τελευταία δεκαετία συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας. Διαθέτοντας πτυχίο Ηλεκτρονικού Μηχανικού, με εξειδίκευση στον Αυτοματισμό, ξεκίνησε μια πορεία που ανέδειξε την εμπειρία του στον τομέα.

Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε το ρόλο του Διευθυντή Μάρκετινγκ για την περιοχή της Νότιας ΕΜΕΑ. Η στρατηγική και οι ηγετικές του ικανότητες τον ώθησαν γρήγορα σε ρόλους με πολλές ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης μιας προσωρινής θητείας ως Διευθυντής Εξαγωγών. Τον Ιανουάριο του 2015, ο Cerutti ανέλαβε τον διπλό ρόλο του Διευθυντή Μάρκετινγκ για τη Νότια EMEA και του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο του IDA, κάτι που ανέδειξε την ικανότητά του να διαχειρίζεται πολύπλευρες αρμοδιότητες.

Τον Απρίλιο του 2017, το ταξίδι του στη Mitsubishi Electric έφτασε ακόμα πιο ψηλά καθώς διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής του Factory Automation Division.
Από τον Δεκέμβριο του 2018, ο Cerutti κατέχει την αξιόλογη θέση του Γενικού Διευθυντή του Factory Automation Division, απόδειξη της υποδειγματικής ηγεσίας και της οραματικής προσέγγισής του. Ο ρόλος του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ευθυνών, αντικατοπτρίζοντας τη στρατηγική του ικανότητα και δέσμευσή προς την επιτυχία του τμήματος.

Η ιστορία του Cerutti μέσα στη Mitsubishi Electric είναι μια ιστορία αφοσίωσης, καινοτομίας και δέσμευσης για την προώθηση του τομέα της Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Αυτοματισμού.

Raffaella Fusetti – Marketing Communication Manager

Γεννημένη στο Μιλάνο, η Raffaella είναι μια έμπειρη Marketing Communication Manager που ηγείται του ομίλου Living Environment Systems της Mitsubishi Electric Europe για την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τις χώρες εξαγωγής του ιταλικού υποκαταστήματος.
Με μια καριέρα πάνω από τρεις δεκαετίες, η Raffaella ξεκίνησε το επαγγελματικό της ταξίδι το 1984 σε έναν αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο. Όσο η εμπειρία και η τεχνογνωσία της εξελίσσονταν στον τομέα του κλιματισμού, η Raffaella ανέπτυσσε τις δεξιότητές της στον τομέα του λειτουργικού μάρκετινγκ, του εμπορικού μάρκετινγκ και των πωλήσεων, τόσο στους τομείς B2B όσο και B2C.

Το 2001, η Raffaella εντάχθηκε στην ομάδα της Mitsubishi Electric, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Marketing Manager. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ισχυρής δομής για όλες τις δραστηριότητες μάρκετινγκ στο ιταλικό υποκατάστημα της Mitsubishi Electric Air Conditioner. Το στρατηγικό της όραμα είχε ως στόχο την ανάπτυξη καναλιών διανομής, τόσο στις B2B όσο και στις B2C αγορές, ενισχύοντας την επιχειρηματική ανάπτυξη και την αναγνωρισιμότητα του brand.

Ως Marketing Communication Manager, η Raffaella κατέχει μια κεντρική θέση στην καθοδήγηση των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και επικοινωνίας για εξέχουσες μάρκες όπως η Mitsubishi Electric, η Climaveneta και η RC IT Cooling. Η ηγεσία της διασφαλίζει μια αποτελεσματική προσέγγιση στις στρατηγικές μάρκετινγκ, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία και την αναγνώριση αυτών των εμπορικών σημάτων.

Με ένα ισχυρό επαγγελματικό υπόβαθρο, η Raffaella συνεχίζει να καθοδηγεί την εταιρία προς την καινοτομία και την αριστεία, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιτυχία της Mitsubishi Electric στην ευρωπαϊκή αγορά. Το πάθος της είναι καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση της πορείας των εμπορικών σημάτων που κατέχει υπό την ηγεσία της.

Andrea Veronese – Αναπληρωτής Manager του Τμήματος Living Environment Systems

Γεννημένος στην Πάντοβα, ο Andrea Veronese είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας με ποικίλο υπόβαθρο στη μηχανολογία και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Κατέχει πτυχίο στην Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, με εξειδίκευση στις θερμοτεχνικές πτυχές, με θέμα διατριβής «Πάνελ ακτινοβολίας: μοντέλα θερμο-υδροδυναμικής προσομοίωσης».

Το 1999-2000, ακολούθησε MBA στο CUOA Foundation στην Altavilla Vicentina, με εξειδίκευση στη διοίκηση, τον έλεγχο και τα οικονομικά. Την περίοδο εκείνη, ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση σε βιομηχανική εταιρεία μεταλλουργίας, δουλεύοντας στο έργο

«Κοστολόγηση προϊόντων: σειρές & πρωτότυπα».

Η επαγγελματική διαδρομή του κ. Veronese σημαδεύτηκε από σημαντικούς ρόλους. Επί του παρόντος εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος Living Environment Systems για το Ιταλικό Υποκατάστημα της Mitsubishi Electric Europe B.V., από το 2021.

Εντάχθηκε στην Mitsubishi Electric Corporation το 2005 με τον πρώτο του ρόλο ως Area Manager Export. Το 2020 διετέλεσε Διευθυντής Εξαγωγικών Πωλήσεων και Νομικός Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος. Πριν από αυτό, κατείχε τις θέσεις του Διευθυντή Τμήματος Πωλήσεων και του Νομικού Εκπροσώπου του Καταστήματος Ρουμανίας, από το 2017.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και είναι μέλος του Τάγματος Μηχανικών της επαρχίας της Βενετίας από το 2001. Επιπλέον, έχει λάβει υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένης μιας υποτροφίας πλήρους κάλυψης από τον Όμιλο Carraro το 1999. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, έρευνα του για το θερμικό πεδίο και τη δυναμική των ρευστών σε ένα κλειστό περιβάλλον δημοσιεύτηκε στο Τμήμα Τεχνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, με τίτλο “Μελέτη του θερμικού πεδίου και της δυναμικής των ρευστών σε ένα κλειστό περιβάλλον: η περίπτωση του Scrovegni”.

Με περισσότερες από δύο δεκαετίες τεχνογνωσίας, ο Andrea Veronese αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στα επιτεύγματα της Mitsubishi Electric. Η δέσμευσή του στην αριστεία, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τον θέτει ως ισχυρό παίκτη στην ομάδα. Καθώς η Mitsubishi Electric συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι πολύτιμες συνεισφορές του Andrea διαδραματίζουν αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνεχούς εξέλιξης και καινοτομίας της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ