Μία σειρά εξελίξεων καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα για την αγορά real estate στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αφορούν επενδυτικά σχέδια-στόχους κυρίως στα προάστια του Λονδίνου.

-Το Yoo Capital και το DFI εξασφάλισαν δάνειο 875 εκατ. στερλινών με τη Goldman Sachs για τη μερική χρηματοδότηση του Olympia London. To δάνειο αποτελεί την τελευταία χρηματοδότηση για το project των 1,3 δις στερλινών με στόχο να καταστεί  το Olympia προορισμός για ξεκούραση και ψυχαγωγία.  Στο έργο προβλέπεται four-screen art house σινεμά, θέατρο τέχνης δυναμικότητας 1400 θέσεων, μουσική σκηνή 4100 ατόμων, εστιατόριο, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία.

-Επί χρόνια, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney προειδοποιούσε για τους οικονομικούς κινδύνους που ελλόχευαν από το ενδεχόμενο Brexit. Πλέον κάνει λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την τόνωση της ανάπτυξης.

-Η CapitaLand συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 129,3 εκατ. στερλινών βρετανικό business park από την Patron Capital. Το ανεξάρτητο επιχειρηματικό πάρκο του Arlington στο Reading περιλαμβάνει 11 κτήρια γραφείων περίπου 45.000 τ.μ. που μπορούν να διατεθούν προς ενοικίαση, και εκτείνονται σε 60.000 τ.μ. Ο Keith Breslauer (Διευθύνων Σύμβουλος της Patron Capital) δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πάντα ένας ελκυστικός τόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας και με την νέα αίσθηση βεβαιότητας που επιτεύχθηκε από τις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου, «αναμένουμε να επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες».

Dartriver London ξεκίνησε συνεργασία με τις γερμανικές εταιρείες επενδύσεων Conren Land και Indigo Invest για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου επενδύσεων ύψους 1 δις στερλινών. Η σύμπραξη δημιούργησε το CLI Dartriver με στόχο τις επενδύσεις σε assets γραφείων ή χώρων μικτής χρήσης.

Blackstone κατέληξε σε συμφωνία με την Goldman Sachs για την εξαγορά των IQ Student Accommodation έναντι 4,7 δις στερλινών.

-Σύμφωνα με την BNP Paribas η προσφορά γραφείων στο West End ανέρχεται σήμερα σε 2,3 εκατ. τ.π., δηλαδή κατά 40% κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο ενώ το ποσοστό των κενών θέσεων παραμένει χαμηλό, στο 3,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here