Σήμερα αναμένεται εκτός απροόπτου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της πολύπαθης Folli Follie Group κατά την οποία θα συζητηθεί η εισήγηση για την εξυγίανση της εταιρείας.

Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι δύσκολες καθώς η συγκεκριμένη πρόταση συμφωνίας δεν φαίνεται να “καλύπτει” τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων και ως εκ τούτου τίποτα δε θεωρείται δεδομένο για τη σημερινή συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ομολογιούχοι οι οποίοι θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο για το μέλλον της εταιρείας καθώς σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνέναιση τότε η αίτηση πτώχευσης θεωρείται μονόδρομος.Eάν οι ίδιοι απορρίψουν το σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης για τη διάσωση της FFG τότε ενδεχομένως να μιλάμε για το τέλος μιας εποχής για ολόκληρο τον Όμιλο.

Στο μεταξύ όπως έγραψε το banks.com.gr η οικογένεια Κουτσολοιούτσων ετοιμάζει μεθοδικά την επιστροφή της, επανακτώντας σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων, που είτε μπλοκαρίστηκαν είτε κατασχέθηκαν από το Δημόσιο.

Ενδεικτικά η οικογένεια δύναται να αποκτήσει εκ νέου assets και κεφάλαια, που θα τους δώσουν την απαραίτητη ρευστότητα για να στήσουν μία άλλη εταιρεία, με τη Folli Follie να αφήνεται στη… μοίρα της, περνώντας από συμπληγάδες και εν τέλει να παραμένει – στην καλύτερη των περιπτώσεων, όπως εκτιμάται- ενεργή αλλά με εξαιρετικά περιορισμένες δραστηριότητες και μειωμένο προσωπικό.

Η στάση των ομολογιούχων όπως προαναφέρθηκε αποτελεί αστάθμητος παράγοντας για τις εξελίξεις, θεωρείται πάντως βέβαιο ότι δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε σμφωνία χωρίς ανταλλάγματα.

Εξάλλου οι ίδιοι εμφανίζονται να  έχουν παρουσιάσει μια μακρά μακρά λίστα αιτημάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποσοστά από την εταιρεία που θα αναλάβει τις εμπορικές δραστηριότητες του ομίλου καθώς και εγγυήσεις, με τη μορφή ομολογιακού δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here