Με ένα ακόμη limit down συνεχίζει σήμερα η μετοχή της Folli Follie, δεχόμενη ένα πρωτοφανές κύμα πωλήσεων εξαιτίας της αμφισβήτησης των λογιστικών της στοιχείων από το Quintessential.

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η μετοχή έχει κλειδώσει στο -29,98% και στα 7,52 ευρώ, μετά και το -29,99% της Παρασκευής.

Μέσα σε δύο συνεδριάσεις η μετοχή βρέθηκε από τα 15,34 ευρώ στα 7,52 ευρώ σήμερα, ενώ τόσο η Beta όσο και η Eurobank Equities έχουν θέσει υπό αναθεώρηση τις συστάσεις και την τιμή στόχο της μετοχής, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Παρέμβαση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς

Παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχαμε σήμερα το πρωί, όπως αναμενόταν, για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie και την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management.

Η Επιτροπή με αφορμή την έκθεση, αλλά και τις τρεις ανακοινώσεις με τις οποίες απαντά η FFG και έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν προχωρά στις ακόλουθες ενέργειες.

  1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος.

Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.

  1. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.
  1. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.
  1. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών.

Υπό το βάρος του limit down της Παρασκευής, με 1.140.855 μετοχές και ανεκτέλεστο άλλες 1.120.316 επίσης στο μείον 29,99% στα 10,74 ευρώ η διοίκηση της εισηγμένης θα πρέπει να καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες- και προ πάντων  πειστικές- για να “γυρίσει” το κλίμα.

   Στα 719,02 εκατ. ευρώ η αποτίμηση, πρόσφατα ήταν πάνω από το όριο του 1 δισ., έχει να διαχειριστεί, επιπλέον, την επικείμενη έξοδο της μετοχής από τους διεθνείς δείκτες MSCI κάτι που πιθανότατα θα ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερες πωλήσεις από τα ξένα funds.

Ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος του FF Group, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προχωρά σήμερα σε προγραμματισμένη συνάντηση τις εποπτικές αρχές της Κεφαλαιαγοράς, θα ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ενώ η εταιρεία θα προσφύγει και στην Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Πάντως από την πλευρά του το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management, με αναρτήσεις του στα social media, προανήγγειλε και δεύτερη επίθεση σε βάρος της εισηγμένης, με επίκεντρο την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

H ανακοίνωση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ’ επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον όμιλο και στους μετόχους του, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Με την παρούσα δήλωσή μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και  εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαi:

  1. Nα ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί
  2. Nα ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής  και
  3. Aπό αύριο το πρωί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here