Μετά από μια δεκαετία αβεβαιότητας, παλινωδιών και πολλών αναβολών, ένα μεγάλο οδικό έργο βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στα social media, τo βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 (Κεντρικής Ελλάδας) μπαίνει επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης.

O δρόμος θα συνδέει την Αθήνα με τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και με την Ιταλία μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, καθώς και με τα Δυτικά Βαλκάνια και από εκεί, με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Με την ολοκλήρωσή του Ε65 το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί μια ώρα και τριάντα λεπτά, αντί των δύο ωρών και τριάντα λεπτών, που απαιτούνται σήμερα.

«Με συστηματική δουλειά και αλλεπάλληλες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε και να εντάξουμε εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότησή του στο Ταμείο Ανάκαμψης. Και τώρα προχωράμε στη δέσμευση 65,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή της πρώτης καταβολής της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου.

Το Βόρειο Τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα εξασφαλίσει γρήγορες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς μετακινήσεις και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της Δυτικής Μακεδονίας ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο της απολιγνιτοποίησης», δήλωσε ο υπουργός.

«Πάνω απ’ όλα σημαίνει ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες για όλες τις περιοχές από τις οποίες περνάει», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ