Εβδομάδα κρησάρα αυτή που, ξεκινά σήμερα με σημαντικά ορόσημα εκτός-εντός συνόρων.
   Στην Wall Street η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων- με τον κλάδο πληροφορικής στο επίκεντρο- ενώ αύριο Τρίτη-Τετάρτη συνεδριάζει η FOMC της FED.
Η αγορά έχει προεξοφλήσει ακόμη μία αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β, με το καίριο ερώτημα να αφορά στο αν ο Jerome Powell θα συνεχίσει τις αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο.
   Για το Χρηματιστήριο Αθηνών η προσοχή εστιάζεται στην ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών, με την Entersoft να “ανοίγει την αυλαία” αλλά την Mytilineos να είναι στο επίκεντρο- την Πέμπτη- την ίδια μέρα και η ΤΙΤΑΝ.
   Ελληνικού ενδιαφέροντος η συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη, αλλά και το ενδεχόμενο να δοθεί από την Φρανκφούρτη η πιστοποίηση της Scope Ratings-μέσα στην εβδομάδα-.
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον Γερμανικό οίκο.
Στο Χρηματιστήριο, όπως αναφέρει η Fast Finance, η τάση συνεχίζει να έχει την τιμητική της με ακόμα μία εβδομάδα να δίνει σημαντικά κέρδη.
Η ΔΕΗ με νέο υψηλό 52 εβδομάδων και τους περισσότερους να την έχουν λησμονήσει δείχνει ότι μπορεί άμεσα να κινηθεί υψηλότερα.
Στον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Bank κατάφερε να σπάσει σχηματισμό μετά από μεγάλο διάστημα έχοντας και αυτή κουράσει αρκετούς.
  • Φυσικά δεν μπορεί να σημειωθεί και η κίνηση από τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ που πλέον θα θέλει να κάνει placements στις μετοχές τους. Φαίνεται ότι αγορά συνεχίζει να ψάχνει τι έχει μείνει πίσω τιμώντας τα με σημαντικά κέρδη.
Όταν έχουμε μπει στην διαδικασία της σύγκρισης η αγορά από την μία είναι super bull market και από την άλλη θέλει προσοχή από τους καιρό τοποθετημένους.
Φαίνεται ότι νέα Ελληνικά κεφάλαια εισρέουν εβδομάδα με την εβδομάδα στα αμοιβαία και όχι μόνο κεφάλαια αναγκάζοντας τους διαχειριστές να πάρουν θέσεις.
Η αγορά προεξοφλεί την αξιολόγηση της Scope στις 4 Αυγούστου παρόλα αυτά θυμίζουμε ότι βραχυπρόθεσμα μπορεί να υπάρξει διόρθωση μετά από ένα νέο.
Βέβαια οι αγοραστές φαίνεται να μην φοβούνται το βραχυπρόθεσμο της κατάστασης ποντάροντας ότι μπροστά μας έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here