Ενας νεκρός και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση, ήταν ο μέχρι αργά χθες βράδυ απολογισμός από κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα- περιοχή Χάραδρο, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού-.
Τρεις συλλήψεις- ένας υπεύθυνος ασφαλείας του έργου, ένας χειριστής μηχανήματος, ενώ ο τρίτος εργαζόμενος είναι τραυματίας στο νοσοκομείο με την διαδικασία σύλληψης του να ενεργοποιείται όταν το επιτρέψει η κατάσταση του.
  •     “Κάναμε εργασίες κατεδάφισης, είχαν ληφθεί μέτρα, υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας…”

γράφει η πρώτη ανακοίνωση της AVAX-παραχωρησιούχος εταιρεία-.

  • Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.
     Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.
     Η AVAX AE εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες…” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον απεγκλωβισμό των ατόμων που έχουν παγιδευτεί στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι 14 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας και τα έργα αποκατάστασης για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής ξεκίνησαν το 2021.

Οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις. Ο ένας εξ αυτών είναι ο υπεύθυνος των εργασιών και τρεις χειριστές μηχανημάτων.

Μάλιστα ο ένας χειριστής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση της γέφυρας.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατούνται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για τον υπεύθυνο του εργοταξίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here