Μια ελληνική νεοφυής επιχείρηση συνδράμει στην δημιουργία του smart business μέσω έξυπνων μηχανών καφέ.

Η BibeCoffee είναι μια start up με ελληνική υπογραφή που μέσω μιας IoT λύσης παρακολούθησης επαγγελματικών μηχανών καφέ σε πραγματικό χρόνο, μετατρέπει κάθε τέτοια μηχανή σε έξυπνο συνδεδεμένο τερματικό.

Η έξυπνη συσκευή υψηλής τεχνολογίας, της BibeCoffee μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και έτους παραγωγής. Έπειτα συγκεντρώνει δεδομένα, που οδηγούν σε σημαντικά πορίσματα και μετρήσεις για την ορθή λειτουργία (εμπορικά και τεχνικά) όπως για παράδειγμα την ποσότητα καφέ που καταναλώνεται, τις βλάβες, αλλά και την πρόληψη των ζημιών της κάθε μηχανής. Έτσι βελτιστοποιείται η διαδικασία συντήρησης των μηχανών, ελαχιστοποιείται η απώλεια εσόδων από τυχόν προσμίξεις ή άλλες λανθασμένες πρακτικές και διασφαλίζονται οι υψηλοί δείκτες ποιότητας του καφέ, προστατεύοντας παράλληλα, την φήμη των εταιρειών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά στο ΕΠΑνΕΚ (επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία).

Λίγα λόγια γιατην Bibecoffee

Η Bibecoffee χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το Unifund και στην συνέχεια από το Fund Venture Friends – και τα δύο funds του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικοί πόροι), από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here