Η επενδυτική εταιρεία Astarte Capital Partners LLP (“Astarte”) και η SilviPar AB (“SilviPar”), κορυφαία εταιρεία δασικής ανάπτυξης και διαχείρισης, με έδρα στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσαν την έναρξη του SA Impact Forestry Fund (“SAIFF” ή “Fund”), μια νέα επενδυτική πλατφόρμα αφιερωμένη στη βιωσιμότητα των δασών, με επίκεντρο την Παραγουάη.

Το fund SAIFF συνδυάζει την αποδεδειγμένη εμπειρία της Astarte στη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα των αγορών, με την ισχυρή, οργανωτική και τεχνική τεχνογνωσία της SilviPar, για την ανάπτυξη και διαχείριση ορισμένων από τα πιο αποδοτικά και βιώσιμα δασικά περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως. 

Η Astarte παρέχει κεφάλαιο εκκίνησης στο Ταμείο και θα ενεργεί ως σύμβουλος επενδύσεων, υπεύθυνη για τη λειτουργία και την προώθηση. Η SilviPar, πέραν των assets εκκίνησης, θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο, με ευθύνη για τη δασική στρατηγική και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Η επενδυτική στρατηγική του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι η απόκτηση, ανάπτυξη και διαχείριση νέων και υπαρχόντων δασικών περιουσιακών στοιχείων. Το SAIFF θα επικεντρωθεί στην απόκτηση γεωργικών εκτάσεων χαμηλής παραγωγικότητας, κατάλληλες για δασοκομία και με περιορισμένες εναλλακτικές χρήσεις, μετατρέποντάς τες σε ένα βιώσιμο, οικονομικά αποδοτικό χαρτοφυλάκιο.

Το SAIFF θα αποφέρει σημαντικά οφέλη ESG στην περιοχή

Το Ταμείο θα συμβάλει με τη δέσμευση μείωσης εκπομπών άνθρακα, σε σημαντική κλίμακα, μέσω της μετατροπής γης χαμηλής χρήσης σε δασικά περιουσιακά στοιχεία, σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποψίλωσης παγκοσμίως. Οι εμπορικές δραστηριότητες του SAIFF θα βοηθήσουν επίσης στην ανάπτυξη υποδομών και στη δημιουργία απασχόλησης σε μια περιοχή της Παραγουάης που έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Ως εκ τούτου, το Ταμείο έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην τόνωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, τη μείωση της χρήσης προϊόντων με βάση τα ορυκτά και την αποψίλωση των φυσικών τροπικών δασών, παρέχοντας πιο βιώσιμες και βιολογικές εναλλακτικές λύσεις.

Με τη ζήτηση για φυσικές ίνες να αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως και υπό το φως της μεγάλης στροφής προς μια οικονομία εκπομπών μηδενικών εκπομπών ρύπων, η δασοκομία αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη αλλά σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Η νέα κοινή πλατφόρμα επενδύσεων της Astarte και της SilviPar θα προσφέρει στους επενδυτές ένα θεσμικό ποιοτικό επενδυτικό προϊόν, το οποίο θα διαχειρίζεται μια ισχυρή ομάδα με εμπειρία.

Η κα. Τερέζα Φαρμάκη και ο Δρ. Σταύρος Σιώκος, συνιδρυτές της Astarte Capital Partners, δήλωσαν:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την SilviPar. Η ομάδα έχει βαθιά εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και επιχειρησιακό σχεδιασμό, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με μια τόσο εξαιρετική ομάδα, με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και αρχές σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης και της βιωσιμότητας”.

Ο Martin Forsen, Διευθύνων Σύμβουλος της SilviPar AB, σχολίασε:

“Η SilviPar είναι πολύ χαρούμενη που συμμετέχει σε αυτήν τη συνεργασία με την Astarte. Μαζί με την εντυπωσιακή ομάδα και δίκτυο της Astarte, η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει στη SilviPar να εφαρμόσει την ισχυρή οργανωτική της εμπειρία και τεχνογνωσία για να βοηθήσει το SAIFF να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here