Γράφει η «ξενοδόχος»

Ελλάς -Γαλλία συμμαχία και στον Tουρισμό και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Οι Γάλλοι, ως εθνικότητα, είχαν φέτος, τηρουμένων των αναλογιών από τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τις αφίξεις των (λίγων) ξένων τουριστών στη χώρα μας αν ληφθεί υπόψη ότι με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος  από τα 4,8 εκατ. Ευρωπαίων που ταξίδεψαν στην Ελλάδα πέρυσι, τα 3 εκατ. ήταν Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι (1,516 εκατ. από τη Γερμανία, 1 εκατ. από Ηνωμένο Βασίλειο και 466 χιλ. από τη Γαλλία).

Έτσι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η εξαγορά μιας γαλλικής εταιρείας στο χώρο των ταξιδιών από Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο λόγος για την ελληνική θυγατρική Ηeliades DMC που ανήκε στο μεγάλο Γάλλο tour  Vacances Heliades S.A., από τους επιχειρηματίες τουριστικών γραφείων  κα. Μαρία Παπαδάκη,   ιδιοκτήτη της εταιρείας Event Makers DMC Athens –Greece, καθώς και του κυρίου Αντώνη Κουτσογιαννάκη,  ιδιοκτήτη της εταιρείας Beyond Limits Travel στο Ηράκλειο με την κ. Φιλία Καρακατσάνη.

Η Vacances Heliades είναι συνυφασμένη με το γαλλικό τουρισμό στην Ελλάδα. Η εξαγορά της θυγατρικής της ήταν αποτέλεσμα της  απόφασης των Ελλήνων επιχειρηματιών, να εξαγοράσουν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς το 100% των μετοχών της θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας, γεγονός το οποίο αποτυπώνει και τις προοπτικές για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Γαλλία στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here