Μία ακόμη θετική χρονιά ήταν το 2019 για τον Όμιλο της Entersoft.

Η αναπτυξιακή της πορεία προήλθε από οργανική ανάπτυξη λόγω της απόκτησης πολλών νέων σημαντικών πελατών σε όλα τα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες της (ERP, CRM, WMS, ηλεκτρονική τιμολόγηση, Cloud Services κλπ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνολικά τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 15,4 εκ. Ευρώ αυξημένα κατά 12% περίπου, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε 2,9 εκ. Ευρώ. Τα αποτελέσματα στην παρούσα χρήση επιβαρύνθηκαν με μη επαναλαμβανόμενο ποσό περίπου 0,37 εκ €, λόγω απομείωσης υπεραξίας θυγατρικών εταιριών που έχουν απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική.

Δείτε επίσης: Entersoft: Η startup 4 ανθρώπων που εξελίχθηκε σε Όμιλο εταιρειών και το ορόσημο στην ιστορία της 

Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων, αλλά και στην καλή εμπορική πορεία που έχουν πλέον τα νέα προϊόντα WMS και οι υπηρεσίες Cloud Software as a Service και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στον τομέα των ERP, CRM και Enterprise Mobility συστημάτων η εταιρεία συνέχισε την διείσδυση σε νέους πελάτες όλων των μεγεθών (μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις) είτε με απευθείας είτε με έμμεσες πωλήσεις μέσω των μεταπωλητών της. Από τις πιο εμβληματικές συμφωνίες με αναγνωρίσιμες επιχειρήσεις κι οργανισμούς ήταν οι υπογραφές συμβάσεων με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον όμιλο Audiovisual, τον Όμιλο Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία), τη BETA Χρηματιστηριακή, τη Mevaco, τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό ΠΙΝΔΟΣ, τη Betty Ice (θυγατρική της Unilever Romania) καθώς και ένα νέο μεγάλο έργο στην Japan Tobacco International στη Ρουμανία.

Στον τομέα των Warehouse Management and Logistics συστημάτων (WMS), που αποτελεί πρόσφατη επένδυση, η εταιρεία αύξησε τα μερίδιά της υπογράφοντας περί τις 20 νέες συμβάσεις ενώ εκατοντάδες νέες εταιρείες προστέθηκαν στο δίκτυο ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Retail Link, ενισχύοντας τα ετησίως επαναλαμβανόμενα έσοδά της.

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος καταγράφει με συνέπεια διψήφια ποσοστά ανόδου των εσόδων και των κερδών. Στις αρχές του 2020 το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) ενέκρινε την εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά με αύξηση κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here