“Πολύ… βαδισμένη μιας και τρέχει με πολύ μεγάλο growth εδώ και χρόνια και με όλα τα φόντα να αλλάξει κατηγορία” γράφαμε για την Entersoft στις 20 Μαΐου 2019.

Δεν ήταν μία απλή εκτίμηση, αλλά μία καίρια ανάλυσή μας για την 17ετή πορεία της εταιρείας που ξεκίνησε ως μία startup τεσσάρων ανθρώπων στο λογισμικό για επιχειρήσεις κι εξελίχθηκε σε έναν Όμιλο εταιρειών με περισσότερα από 250 εξειδικευμένα στελέχη, θυγατρικές σε 3 χώρες και περισσότερους από 3.500 πελάτες σε 21 χώρες.

Κομβικό ορόσημο

Η Entersoft έφτασε σε ένα μεγάλο ορόσημο της ιστορίας της. Στις 24/02/20 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και την επικείμενη εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. 

Η είσοδος της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ με Δημόσια Προσφορά μετοχών είναι η πρώτη που γίνεται στην ελληνική κεφαλαιαγορά μετά το καλοκαίρι του 2014 και η πρώτη που αφορά εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς που μετατάσσεται στην Ρυθμιζόμενη Αγορά. Είναι αποτέλεσμα των επενδυτικών ενεργειών της Entersoft κατά τη διάρκεια της κρίσης, που οδήγησαν την ανάπτυξή της και την έφεραν σε ηγετική θέση τόσο στα συστήματα ERP και CRM όσο και σε συστήματα Enterprise Mobility και Logistics. Επιπλέον, μέσω της κατά 97,6% θυγατρικής της Retail Link, πρωταγωνιστεί στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και στις νέες αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία και τους Παρόχους για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Εξαγορές και ανάπτυξη

Η Entersoft θα κινηθεί κυρίως για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών σε έως πέντε εταιρείες, πρωταγωνιστώντας στο νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης και συγχρόνως αναπτυσσόμενης αγοράς λογισμικού για επιχειρήσεις. Οι εν λόγω εξαγορές θα αφορούν εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνογνωσία και προϊόντα σε συμπληρωματικούς τομείς με εκείνους που ήδη δραστηριοποιείται ο Όμιλος και οι οποίες διαθέτουν πελατολόγιο σε ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις. Με αυτές τις εξαγορές καθώς και τα νέα της προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία επένδυσε την περίοδο της κρίσης, η εταιρεία προσδοκά να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here