Σημαντική ημέρα η σημερινή, για τον όμιλο MIG, ωστόσο οι ακόμη πιο σημαντικές έπονται.

Σήμερα Πέμπτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φανεί εάν οριστικά και τελεσίδικα η Επιτροπή Ανταγωνισμού δίνει το Ο.Κ για την συγχώνευση (μέσω απορρόφησης) της Hellenic Sea Ways από την Attica Συμμετοχών. 

Για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, σας κρατώ ενήμερους εδώ και καιρό και πρώτοι θα ενημερωθείτε για την απόφαση της Επιτροπής.

Ωστόσο, παράλληλα με αυτό το θέμα, οι εξελίξεις “τρέχουν” και σε αυτό του ΥΓΕΙΑ.

Ο οικονομικός και νομικός έλεγχος, που διενεργείται για λογαριασμό του CVC Capital βαίνει προς την ολοκλήρωση του, συνεπώς μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες ποιες θα είναι οι κινήσεις από την πλευρά του fund αλλά και τι θα πράξει ο όμιλος MIG και η Πειραιώς. 

    Στα 0,959 ευρώ η μετοχή του ΥΓΕΙΑ, χθες, μέσα στο εύρος που σας είχα δώσει ότι θα κινηθούν οι προσφορές.

Δεδομένου, ότι το εύλογο τίμημα της αποτίμησης που είχε δοθεί όταν υπέβαλε την δημόσια προσφορά η πλευρά Αποστολόπουλου/Ιατρικού Αθηνών (για την απόκτηση ποσοστού έως 29,62%) υπολογιζόταν στα 0,67 με 0,70 ευρώ δηλαδή μία αποτίμηση στα 200-210 εκατ. ευρώ, τα τρέχοντα επίπεδα των 290 εκατ θα πρέπει να θεωρηθούν fair value.

Με βάση τα EBITDA του, το ΥΓΕΙΑ δεν θα δικαιολογούνταν να πουληθεί το πολύ πάνω από τα 320-330 εκατ. ευρώ με συνέπεια τιμές που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα σε χρηματιστηριακά γραφεία (για έως 1,30 ευρώ ανά μετοχή) θα πρέπει να θεωρηθούν εκτός πραγματικότητας.

Σύντομα, λοιπόν, θα έχω νεότερα να σας μεταφέρω και για την εν εξελίξει διεκδίκηση του ΥΓΕΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here