Μια φορά κι ένα καιρό… ήταν αρχές της δεκαετίας του ’90, η άγνωστη -τότε- ΡΟΚΑΣ αποφάσισε να επενδύσει στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πολλοί ήταν αυτοί τότε που το εγχείρημα το χλεύαζαν ή στην καλύτερη δεν του έδιναν σημασία.
Το 2007, ο όμιλος ΡΟΚΑ εξαγοράστηκε από την Ισπανική IBERDROLA κάνοντας ένα πολύ σημαντικό deal για την περίοδο εκείνη.
Η απόφαση εκείνη ελήφθη ακριβώς στο κορυφαίο σημείο της οικονομικής ανόδου στην Ελλάδα, λίγο πριν ξεκινήσει η κρίση.
  • Στην πορεία, το ένα μέρος της οικογένειας, ο Γιώργος Μ. Ρόκας το 2012 σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία αποφάσισε να επενδύσει και πάλι στην ενέργεια ιδρύοντας την RENERGY1 προτιμώντας να επενδύσει στα φωτοβολταικά σε μία εποχή που οι πάντες ήταν πωλητές.
Από τότε, η εταιρία εισήχθη το 2015 στο Κυπριακό Χρηματιστήριο, τηρώντας με το παρααπάνω τις δεσμεύσεις της και το business plan της φτάνοντας στο 2019 έτος που και μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εισαχθεί παράλληλα στην EN.A PLUS του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχοντας ήδη καταθέσει φάκελο.
  •  Το σχέδιο της ιδιαίτερα φιλόδοξο μιας και στόχο έχει να μπει και πάλι για τα καλά στον χάρτη της Ενέργειας έχοντας πολύ σημαντική εμπειρία και όνομα στον χώρο. Η απόφαση συγκυριακά δε, είναι σημαντική μιας και η κίνηση δείχνει την πίστη των μετόχων για το αύριο της οικονομίας.

Το θέμα είναι ότι όπως όλα δείχνουν η εταιρία το επόμενο διάστημα θα μας εκπλήξει θετικά με τις νέες επενδύσεις της ποντάροντας ότι τα επόμενα χρόνια οι ΑΠΕ θα αυξηθούν κάθετα στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here