Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 σε χώρους γυμναστηρίων, για την αποφυγή μετάδοσης της λοίμωξης COVID-19 με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας, συστήνει το υπουργείο Υγείας.

Τα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απευθύνονται σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στους χώρους των γυμναστηρίων, τους αθλούμενους, αλλά ιδιαίτερα στο προσωπικό παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

Το προσωπικό καθαριότητας θα πρέπει να εξασφαλίζει την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης ως εξής :

Οδηγίες ατομικής υγιεινής από τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους

Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εντός του γυμναστηρίου και να γίνεται αλλαγή μετά το πέρας του προγράμματος και την έξοδό τους από το γυμναστήριο.

Οι αθλούμενοι να φέρουν τις ατομικές τους προστατευτικές πετσέτες τις οποίες θα χρησιμοποιούν κατά την ώρα της άθλησης.

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των αθλούμενων με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

Οι νιπτήρες για το πλύσιμο των χεριών θα πρέπει να διαθέτουν υγρό σαπούνι, καθώς και θήκη µε χειροπετσέτες μιας χρήσεως ή συσκευή στεγνώσεως των χεριών µε θερμό αέρα.

Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνεται συχνά, ιδιαίτερα μετά την επαφή με αναπνευστικές εκκρίσεις και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Οι υπεύθυνοι των γυμναστηρίων να μεριμνούν για τον εφοδιασμό αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη), εφόσον καθίσταται εφικτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here