Θεωρητικά σήμερα (Τρίτη) είναι και η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς με δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τους μικρομετόχους.

Πρακτικά, εάν κάποιος έχει 10.000 μετοχές χρειάζεται 12.500 ευρώ για την πλήρη συμμετοχή του.

  • Ωστόσο, δεδομένου ότι την Παρασκευή λήγουν τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης ΣΜΕ Απριλίου, στο Χρηματιστήριο Παραγώγων ΧΠΑ, θα πρέπει να διευκρινιστεί  αν όντως ο μέτοχος που έχει και σήμερα μετοχές θεωρείται παλαιός…

Το λογικό είναι αυτό πάντως.

Μέχρι στιγμής όσοι αγοραστές συμβολαίων εκτιμούσαν,  πως αγοράζοντας το δικαίωμα αποκτούσαν και προβάδισμα στις μετοχές της Τρ. Πειραιώς στο μέλλον (με τα δικαιώματα ενός μετόχου).

Η αλήθεια είναι ότι  έχουν τίτλους αλλά χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου….

  • Λίγο πριν την εκκίνηση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου  η διοίκηση της τράπεζας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της δημόσιας προσφοράς που θα περιλαμβάνουν τον αριθμό των νέων μετοχών και το εύρος των τιμών με τις οποίες θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό.

Η τελική τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα προσδιοριστεί από τη ζήτηση της έκδοσης από την διεθνή προσφορά.

Το βέβαιο είναι ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών της αύξησης δεν θα είναι μικρότερη της νέας ονομαστικής τιμής η οποία, μετά την ολοκλήρωση σειράς εταιρικών μεταβολών, θα καθοριστεί στο 1 ευρώ.

Το ύψος της αύξησης θα ξεπεράσει αισθητά το 1 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here