Σε νέα υψηλά-των 21,08 ευρώ– η μετοχή της Mytilineos στην χθεσινή συνεδρίαση.
Ημέρα που η διοίκηση ανακοίνωσε την συμφωνία με την RWE για έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο (η ανακοίνωση προηγήθηκε της συνεδρίασης).
Σύμφωνα με παρατηρητικούς αναλυτές πρόκειται για ακόμη μία επιχειρηματικού χαρακτήρα καινοτόμο πρωτοβουλία της διοίκησης, στην ευρύτερη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεκτιμώντας τον σχεδιασμό του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στοχεύοντας ξεκάθαρα στον FTSE100. 

Σε αυτή την αγορά λοιπόν η Mytilineos δημιουργεί ένα πλέγμα επιχειρηματικών, επενδυτικών κινήσεων προετοιμάζοντας την χρηματιστηριακή παρουσία της.

  • Κατά κάποιο τρόπο συστήνεται επιχειρηματικά στην αγορά όπου σε εύθετο χρόνο θα απευθυνθεί χρηματιστηριακά.
  • Ενδεικτικά, μόνο στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου η εισηγμένη έχει ανακοινώσει την δημιουργία επτά έργα αποθήκευσης ενέργειας (8/11), προχωρά με την GE στην κατασκευή νέας μονάδας 200 MW στην Ιρλανδία (19/12), ολοκληρώνει την χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία (22/12) και μόλις χθες την συμφωνία με την Rheinisch- Westfalisches Elektrizitaswerk AG (RWE).
Παράλληλα “θωρακίζεται” και πιστοληπτικά, με την ένταξη στον MSCI Greece, την αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 26 από την Citi, την ανάδειξη της Fairfax ως δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου, την ένταξη στον δείκτη Dow Jones Sustainability,
την αναβάθμιση σε ΒΒ- με θετικό outlook- από την Standard & Poor’s, ακόμη και η νέα οργανωτική δομή όλα συνθέτουν την εικόνα που μεθοδικά σχηματοποιεί η διοίκηση, για όταν θα έρθει η ώρα να απευθυνθεί στο απαιτητικό επενδυτικό κοινό του Λονδίνου.
  • Την εκτέλεση σύμβασης για την «Προμήθεια και εγκατάσταση Σύγχρονου Πυκνωτή», για λογαριασμό της RWE Generation UK PLC μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέλαβε η Mytilineos.

Η αξία του συμβολαίου για τη Mytilineos ανέρχεται σε 62 εκατ. ευρώ.

Το έργο θα κατασκευαστεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Pembroke της RWE στη Νοτιοδυτική Ουαλία.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και η ολοκλήρωσή της έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο υποστηρίζει τους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου για «πράσινη» ενέργεια και μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2025.

Επιπλέον, αποτελεί μέρος του Προγράμματος Stability Pathfinder του Εθνικού Δικτύου για την Αγγλία και την Ουαλία, με στόχο την υποστήριξη του συστήματος μέσω αύξησης της αδράνειας και συμβολής στη στάθμη βραχυκυκλώματος. Καθώς αυξάνονται οι διασυνδεδεμένες ΑΠΕ, το έργο συμβάλλει στην σταθεροποίηση του Δικτύου.

Την εκτέλεση του έργου θα αναλάβει ο Τομέας M Power Projects της Mytilineos, «με το κλειδί στο χέρι» που περιλαμβάνει τη Μελέτη, Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία μονάδας Σύγχρονου Πυκνωτή, με τα βοηθητικά συστήματα, καθώς και υποσταθμού υψηλής τάσης (ΥΤ) για τη σύνδεση του Σύγχρονου Πυκνωτή με το Δίκτυο ΥΤ της National Grid (Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς).

Πρόκειται για το πρώτο έργο Σύγχρονου Πυκνωτή για τη Mytilineos, αλλά και το πρώτο για την RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αποτελεί μέρος του στόχου απαλλαγής από εκπομπές CO2 στο πλαίσιο του Pembroke Net Zero Centre (PNZC).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here