Ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά τη διακοπή τους τον Αύγουστο.

Οι τράπεζες πατάνε το γκάζι τόσο των ρυθμίσεων όσο και των πλειστηριασμών ακινήτων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα τα οποία πέρασαν στα χέρια τους και πρόκειται να τα εκποιήσουν αλλά και από ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους επόμενους μήνες.

Το θέμα των κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα στις 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή τονίζει, ότι χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος ως προς την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα για ακίνητα εκτός Αττικής. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σε συνεργασία με τις αρχές» , υπογράμμισε.

Από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.

Για να μην καταλήγουν τα περισσότερα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί στα χέρια των τραπεζών και να διευκολυνθεί η αγορά τους από τρίτους ενδιαφερόμενους, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction.

Η πλατφόρμα θα γίνει πιο φιλική και λειτουργική για τους ενδιαφερομένους. Σταδιακά θα προστεθούν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για τα ακίνητα που εκποιούνται, όπως ο όροφος, ο αριθμός των δωματίων, οι βοηθητικοί χώροι, η ακριβής τοποθεσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here