Γράφει η «ξενοδόχος»

Πρώτη η Ισπανία και δεύτερη η Ελλάδα όταν οι Βρετανοί αποφασίσουν να πάνε διακοπές μετά το lockdown.

Tα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία έρευνα της ΤUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη, ο οποίος διακινεί στη χώρα μας πάνω από 3,5 εκατ. τουρίστες από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε λοιπόν η TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο,  η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη θέση μετά την Ισπανία, ως προς τις χώρες όπου σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, έστω κι αν τα ταξίδια αυτή την στιγμή δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Στο ερώτημα τί είναι αυτό που τους λείπει εν μέσω lockdown, τα ταξίδια και οι διακοπές, με ένα 18%, έρχονται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, μετά τις συναντήσεις με την οικογένεια και φίλους (75%) και τις εξόδους σε εστιατόρια (47%). Ενδιαφέρον είναι και η τάση από την TUI ότι προβλέπεται αύξηση οικογενειακών διακοπών μετά το lockdown, καθώς οι οικογένειες επιθυμούν να επανασυνδεθούν εκ νέου.

  • Συνολικά μετά το lockdown οι Βρετανοί «ψηφίζουν» σύμφωνα με την TUI, πρώτην την Ισπανία, δεύτερη την Eλλάδα και ακολουθούν Ιταλία, Φλόριντα, Καραϊβική, Κροατία,  Τουρκία, Μεξικό, Ταϊλάνδη και Ντουμπάι. 

Ειδικά για τη χώρα μας, πέρυσι οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η δεύτερη εθνικότητα εισερχόμενου τουρισμού μετά τη Γερμανία, με 3,5 εκατ. τουρίστες.

Από τους Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν– – μόλις ένα  15% θέλει να ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό, ένα 16% μέχρι τον χειμώνα και σχεδόν 1 στους 2 (45%) θέλει διακοπές πριν το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΤUI, ο Μάϊος και ο Ιούνιος είναι αυτή την περίοδο οι δημοφιλέστεροι μήνες για ταξίδια, ενδεχομένως επειδή οι καταναλωτές έχουν μεταφέρει τις κρατήσεις τους φέτος για έναν χρόνο μετά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here