Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά, παρακολουθώντας στη χθεσινή συνεδρίαση την πορεία της μετοχής της Mytilineos  μου ήρθαν στο μυαλό θύμησες από το LEGEND του τεράστιου Johhny Cash…
Το λέω αυτό, γιατί η εταιρεία, όπως ο άνθρωπος Μυτιληναίος έχουν χρόνια τώρα την ιδιοσυστασία που τους καθιστά ξεχωριστούς, κάτι σαν το παλιό καλό tennessee whiskey.
Υπερβολικό θα με πείτε, ωστόσο η εταιρεία (δηλαδή ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος) “χτύπησε” μεθοδικά, συντονισμένα με ανακοίνωση για ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου.
Είχε προηγηθεί, σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα, η ανακοίνωση της προπληρωμής του ομολόγου των 300 εκατ.
Ενώ παράλληλα με την αγορά ιδίων “βγήκε” και το deal Mytilineos- Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.
 Στα 7,50 ευρώ η μετοχή, με θεαματικό +5,34% και αποτίμηση, πλέον, στα 1,07 δισ

H χρυσή συμφωνία με την Gazprom

Χθες, η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου GAZPROM ανακοίνωσε την υπογραφή μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου με τη MYTILINEOS.
Η σύμβαση αφορά την προμήθεια καυσίμου σε ετήσια βάση έως το 2030.
  • «Η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της MYTILINEOS στον κλάδο του φυσικού αερίου στην περιοχή, συμβάλλοντας σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών μας μονάδων και των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική εταιρεία.
Είναι ενδεικτικό ότι στα τέλη Μαρτίου, η Mytilineos ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στη χώρα με μερίδιο 45% ενώ ειδικά στο LNG εισήγαγε το 49% των ποσοτήτων.
Με τη νέα συμφωνία με την Gazprom, η Mytilineos διευρύνει έτι περαιτέρω τη διαφοροποίηση του «καλαθιού» προμήθειάς της.
Διασφαλίζει πιο ευνοϊκούς όρους για την κάλυψη των δικών της ενεργειακών αναγκών, οι οποίες μάλιστα πρόκειται να αυξηθούν με την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας ισχύος 826 MW στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, καθώς και στη δραστηριοποίησή της στην εμπορία φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here