Το άνοιγμα short θέσης στην καναδική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria, αποκάλυψε το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM) χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «μαύρη τρύπα» για τα λεφτά των μετόχων της.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της εισηγμένης σε Καναδά και ΗΠΑ βρέθηκε να υποχωρεί κατά 24% στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, ενώ στη Wall Street η κατρακύλα είναι ακόμη μεγαλύτερη και ξεπερνά το 27%.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη παρουσίαση του επικεφαλής της QCM, Gabriel Grego, η Aphria από το 2017 έχει αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τις δαπάνες της, κυρίως σε ακριβές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές στο εξωτερικό τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει μέσω έκδοσης νέων μετοχών με μεγάλη απομείωση της συμμετοχής των παλιών μετόχων.

Επίσης μεγάλο μέρος του ισολογισμού της Aphria περιλαμβάνει άυλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συσσωρευθεί από τις πρόσφατες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Όπως υποστηρίζει η QCM, η Aphria προέβη σε διαδοχικές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές ύψους 700 εκατ. καναδικά δολάρια. Οι τιμές που καταβλήθηκαν ανά συναλλαγή μοιάζουν εξωφρενικές.

Τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να είναι σχεδόν άνευ αξίας. Οι εξαγορές πραγματοποιήθηκαν από εταιρείες – κελύφη που φαίνεται να ελέγχονται στα κρυφά από insiders της Aphria.

Κατά την άποψη του αμερικανικού fund QCM η Aphria είναι κατά κύριο λόγο μία απάτη για τη διοχέτευση χρημάτων από μικρομετόχους στις τσέπες των insiders, όπως περιγράφεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here