Την πεποίθηση πως η Ευρωζώνη θα παραμείνει στο “άρμα” της ανάπτυξης -ελαφρώς υψηλότερα από την φυσική της δυναμική- μολονότι οι κίνδυνοι βρίσκονται ψηλά, υπογραμμίζει το μέλος της ΕΚΤ, Yves Mersch.

“Ενώ οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη παραμένουν σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι, εκείνοι που σχετίζονται με παγκόσμιους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της απειλής του αυξημένου προστατευτισμού, της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit και των ευπαθειών στις αναδυόμενες αγορές, κερδίζουν έδαφος”, ανέφερε ο Mersch από τη Σιγκαπούρη.

“Αναμένουμε η ανάπτυξη να συνεχιστεί με ρυθμό ελαφρώς υψηλότερο της δυναμικής, κατά την επόμενη περίοδο”, ανέφερε ο Mersch σε σχόλιά του που είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις πολιτικής της ΕΚΤ.

Ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να συνεχίσει να ενισχύεται, μεγάλο μέρος της αναμενόμενης αύξησης βασιζόταν στην προϋπόθεση να υπάρχει “κάποιος βαθμός” διευκόλυνσης της νομισματικής πολιτικής, ανέφερε ο Mersch, σε μια μικρή διαφοροποίηση από την προηγούμενη διατύπωση της τράπεζας που έκανε λόγο για “μεγάλο βαθμό” διευκόλυνσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here