Λιγότερα κέρδη αλλά ίδια διανομή μερίσματος αποφάσισε η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA TRUST.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην ευρύτερη εικόνα του κλάδου στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς το 2022, μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά.

Ο κλάδος των συλλογικών επενδύσεων ακολούθησε την παγκόσμια καθοδική τάση, με την Ελλάδα να παραμένει στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη αναφορικά με το ύψος των κεφαλαίων υπό διαχείριση.

Η Alpha Trust διατήρησε στα ίδια επίπεδα τα επαναλαμβανόμενα έσοδα για το 2022, ενώ κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 24ης Μαΐου εγκρίθηκε ο απολογισμός για τα μεγέθη του 2022 και η διανομή μερίσματος, ανερχόμενου σε 0,2304 ευρώ ανά μετοχή.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST κ. Κρις Αίσωπος αναφέρθηκε στις προοπτικές των αγορών και στους στόχους της εταιρείας για το 2023, ανάμεσα στους οποίους η διατήρηση των ισχυρών αποδόσεων των χαρτοφυλακίων της, η διεύρυνση των στρατηγικών της συνεργασιών και η επιτυχής έκβαση του επικείμενου εταιρικού μετασχηματισμού.

Με τη διάθεση μέρους των κερδών της χρήσης 2022 και μέρους των κερδών της χρήσης 2021, υπό τη μορφή μερίσματος θα διανεμηθεί συνολικό μεικτό ποσό €0,2304082241 ανά μετοχή.

Κατά την ετήσια παρουσίαση αναλυτών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Trust, Chris Αίσωπος μιλώντας στο “Β“, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας αναμένοντας ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης, με την επιφύλαξη φυσικά για το ενδεχόμενο έκτακτων γεωπολιτικών γεγονότων.

Η Γενική Συνέλευση όρισε ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος την 29η.05.2023, ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης αυτού (Record date) την 30η.05.2023 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του την 2α.06.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here