Ο πύργος Merdeka 118, που βρίσκεται στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, έχει επίσημα 118 ορόφους και σύντομα θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Fender Katsalidis με έδρα την Αυστραλία και ανεγέρθηκε στο σημείο όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957. Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούνται από τριγωνικές γυάλινες όψεις που μοιάζουν με ένα άκοπο στολίδι, εμπνέονται από τα μοτίβα στις μαλαισιανές τέχνες ενώ συμβολίζουν την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία στη χώρα.

Το κτίριο Merdeka 118 έχει ύψος 678,9 μέτρα και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων 157.935 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ξενοδοχεία και κατοικίες, όπως το Park Hyatt Kuala Lumpur και την υψηλότερη πλατφόρμα παρατήρησης στη Νοτιοανατολική Ασία. Το κτίριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της πόλης και βρίσκεται πάνω από ένα υδάτινο πάρκο 16 στρεμμάτων και ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Το Merdeka 118 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ανήκει στους Nondas Katsalidis, γεννημένου στην Ελλάδα και Karl Fender του Fender Katsalidis Architects (FKA). Ο Nondas Katsalidis γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα και μετακόμισε με την οικογένειά του σε ηλικία 5 ετών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Αοπφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης το 1976. Έχει συμμετάσχει σε πολλά μεγάλα projects στην Αυστραλία, με “ορόσημο” το Eureka Tower, ένα από τα υψηλότερα κτήρια κατοικιών στη χώρα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here