Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον νέο κοροναϊό SARS-COV-2 πραγματοποιείται η ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές» από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενημερωτικές δράσεις δεν στέκουν μόνο στις οδηγίες για το πλύσιμο των χεριών, πρακτικές συμβουλές για τις κινήσεις μας όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, μέχρι την αντίδρασή μας σε όταν εμφανίζουμε συμπτώματα πυρετού βήχα, δυσκολία στην αναπνοή.

Η Πολιτική Προστασία ενδυναμώνει και το κοινό αίσθημα της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε τηλεοπτικό σποτ, το οποίο προβάλλει την προσφορά όλων όσοι εν καιρώ πανδημίας εργάζονται με γνώμονα το κοινό καλό, όσων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αλλά όλων των πολιτών που παραμένουν στο σπίτι τους για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Με αφορμή την προβολή του μηνύματος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι με το σύνθημα «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές!»επιβραβεύεται η συμβολή  όλων των Ελλήνων που προσπαθούν με συνέπεια.

 • « Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε έχει ένα ρόλο για όλους μας. Ένα ρόλο που αν παίξουμε όπως πρέπει, με ευαισθησία, αλλά και με δύναμη, θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου. Στην πατρίδα μας, εμείς οι Έλληνες με τη στάση μας, γινόμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, σε μια συγκυρία που δυστυχώς παραδοσιακές δυνάμεις του πλανήτη έδειξαν ανέτοιμες για μία τέτοια δοκιμασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά να αναδείξει και να αποτυπώσει τη πραγματικότητα, εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους μας που στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Με σύνεση και σοβαρότητα, με αυταπάρνηση και γενναιότητα, κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει».

 Η συμβολή του καθενός είναι μείζονος σημασίας κατά τον υφυπουργό, που σχολίασε

 • «Μέσα στο σπίτι οι περισσότεροι, εκεί έξω, όπου χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι».
 •  Το μήνυμα της εκστρατείας εστιάζει στην κοινή προσπάθεια, κατά τον κ. Χαρδαλιά, «είναι μία καμπάνια που δείχνει ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα, που θα βγούμε από αυτή τη μεγάλη δυσκολία, και θα βγούμε νικητές!».

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ εξέδωσαν 8 χρήσιμες οδηγίες προς τις ευπαθείς ομάδες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Η ενημερωτική αυτή πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εντάσσεται στην καμπάνια με τίτλο

 • «Δεν φοβόμαστε- Προστατευόμαστε/ Μένουμε σπίτια μας».

Οι ιδιαίτερες συστάσεις διαμορφώθηκαν με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό COVID-19 και απευθύνονται στα ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κ.ά.), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Οι εν λόγω ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη μέριμνα για την λήψη προληπτικών μέτρων και να είναι σε επαγρύπνηση για τυχούσα εμφάνιση συμπτωμάτων.

Με επιδίωξη την προστασία  των ευπαθών ομάδων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  συνιστά:

 • Αποφεύγουμε άτομα με ύποπτη συμπτωματολογία.
 • Εφαρμόζουμε την υγιεινή των χεριών και δεν τα φέρνουμε σε επαφή με το πρόσωπό μας
 • Αποφεύγουμε όλες τις άσκοπες μετακινήσεις.
 • Συμμορφωνόμαστε στην χρόνια αγωγή που λαμβάνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.
 • Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού.
 • Επικοινωνούμε άμεσα με τον ιατρό μας σε περίπτωση συμπτωμάτων.
 • Αποφεύγουμε επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here