Συνδεδεμένο μέλος με το Διεθνές Δίκτυο Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ είναι πλέον και το ελληνικό, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σε αυτό. 

Στο δίκτυο INFE συμμετέχουν ως πλήρη και τακτικά μέλη δημόσια ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων Κεντρικών Τραπεζών, Υπουργείων Οικονομικών, Υπουργείων Παιδείας και  Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς, καθώς και υψηλής ποιότητας μη κερδοσκοπικοί εξειδικευμένοι Οργανισμοί σε θέματα Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ως συνδεδεμένα μέλη.

Οι εξειδικευμένοι Οργανισμοί που έχουν γίνει αποδεκτοί ως συνδεδεμένα μέλη μέχρι τώρα είναι μόλις 120 από ολόκληρο τον κόσμο και όπως αναφέρθηκε γίνονται δεκτοί μόνο μετά από την αξιολόγηση της σχετικής αίτησης. 

Για παράδειγμα στο δίκτυο αυτό συμμετέχουν το Global Financial Literacy Excellence Center (ΗΠΑ), η European Banking Federation (EBF), η European Banking & Financial Services Training Association A.i.s.b.l.,  Child and Youth Finance International, World Savings Banks Institute (WSBI), η γνωστή Aflatoun International, η World Federation of Investors και το Financial Planning Standards Board (FPSB) ενώ από την Ελλάδα συμμετείχε ήδη, μόνο η Ένωση Ελλήνων Τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το έργο του δικτύου αξιοποιείται τόσο από τις χώρες του G20, όσο και από τις 21 χώρες της  APEC, οι οποίες αγκαλιάζουν τις δράσεις του, χρησιμοποιούν τα εργαλεία  που έχει στην διάθεση του και υλοποιούν πολλές από τις προτάσεις του.

Η αποδοχή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στο κορυφαίο δίκτυο Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του κόσμου αποτελεί μια διεθνή διάκριση του Ινστιτούτου και ανοίγει νέους δρόμους στα οράματα του ιδρυτή του  καθηγητή Νικολάου  Φίλιππα και των  άλλων μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here