Μειώθηκαν 30% τα προ φόρων κέρδη της Associated British Foods για το α΄ εξάμηνο της χρήσης 2018, με την εταιρεία να διατηρεί την εκτίμηση για το έτος.

Για το εξάμηνο μέχρι τις 3 Μαρτίου, η εταιρεία τόνισε ότι τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 603 εκατ. στερλίνες (866,2 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τις 867 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν 255 εκατ. στερλίνες από τη διάθεση των δραστηριοτήτων βοτάνων και μπαχαρικών του ομίλου και των δραστηριοτήτων ζαχαροκάλαμου στην Κίνα.

Τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 1% στις 628 εκατ. στερλίνες σε σχέση με τις 624 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν στις 7,42 δισ. στερλίνες από τις 7,30 δισ. στερλίνες.

Η εταιρεία αύξησε το προμέρισμα στις 11,70 πένες ανά μετοχή από τις 11,35 πένες του προηγουμένου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος George Weston ανακοίνωσε ότι αύξηση των κερδών και καλές πωλήσεις επιτεύχθηκαν σε όλες τις μονάδες εκτός της ζάχαρης, όπως και αναμενόταν.

Τόνισε πως οι εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης είναι αμετάβλητες, ενώ αναμένεται πρόοδος στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη και στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here