Ο Ινδός, με βρετανική υπηκοότητα, μεγαλοεπιχειρηματίας Σαντζίβ Γκούπτα, γνωστός και ως βαρόνος του χάλυβα, κεντρίζει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ για τον υπερπολυτελή βίο, την ώρα που πασχίζει να διασώσει την αυτοκρατορία του.

Λάτρης της Ελλάδας και της Αθήνας (την έχει επισκεφτεί πρόσφατα) δεν θα μπορούσε να αποφύγει -στο κλείσιμο της τουριστικής σεζόν- μία επίσκεψη στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τον Robert Smith των Financial Times, διαβιεί ανάμεσα στο Ντουμπάι, όπου εδράζεται και στα πανάκριβα σπίτια που διαθέτει ανά τον κόσμο και δη σε μητροπόλεις.

source: https://thecommunists.org/2021/05/21/news/sanjeev-gupta-lex-greensill-david-cameron-affair/

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε, μαζί με μεγάλη συνοδεία στη Μύκονο, για να γιορτάσει τα 50α γενέθλιά του.

Το ελικόπτερό του, με τα διακριτικά «M-INES» δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Ο Γκούπτα είχε καλέσει μία παρέα από στενούς φίλους, υψηλόβαθμα στελέχη και συνεργάτες για τους πολυήμερους εορτασμούς στη Μύκονο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακριβά beach bars και 5στερα ξενοδοχεία, καθώς και μία ημερήσια εκδρομή στο ακατοίκητο νησάκι της Ρήνειας, με το ελικόπτερο του μεγιστάνα να μεταφέρει τους καλεσμένους του όπου χρειαζόταν.

 

Θα σωθει η αυτοκρατορια με τζιρο 20 δισ;

Η αυτοκρατορία απαρτίζεται από 30.000 υπαλλήλους και μετρούσε 20 δισ. δολάρια τζίρο.

Από τον Μάιο του 2021 η οικονομική εισαγγελία της Μεγάλης Βρετανίας την ερευνά επειδή, σύμφωνα με τους Financial Times, ο όμιλος έδωσε στη χρηματοοικονομική εταιρία Greensill “ύποπτα” τιμολόγια. Για την ιστορία, η χρηματοοικονομική εταιρεία κατέρρευσε τον περασμένο Μάρτιο.

Τον τελευταίο καιρό, ο ινδικής καταγωγής μεγιστάνας αναζητά άλλες πηγές χρηματοδότησης, για να σώσει τον όμιλό του.

Και την ίδια στιγμή, το  Serious Fraud Office (SFO) της Βρετανίας ερευνά την εταιρεία του, GFG Alliance και τις σχέσεις της με την Greensill για απάτη, παράνομο trading και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα μιας κακής συγκυρίας, καθώς η πανδημία μείωσε τη ζήτηση για χάλυβα και έπληξε τον βασικό του χρηματοδότη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here