Την Πέμπτη (18 Νοεμβρίου) θα ανακοινώσει η διοίκηση της Frigoglass τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου/εννεαμήνου.
  • Tο +9,18% στα 0,214 ευρώ (με συναλλαγές 2,15 εκατ.μτχ) θεωρήθηκε πρόκριμα, για θεαματική βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής πολυεθνικής.
Το δεύτερο τρίμηνο, η εισηγμένη μπορεί να κατέγραψε σημαντική αύξηση εσόδων (κατά +45%) αλλά και ζημίες ενώ η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας είχε ως συνέπεια την διαγραφή στοιχείων ενεργητικού και δαπάνες ύψους 13,8 εκατ. Ευρώ.
Αρχές Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έλαβε προκαταβολή 15 εκατ. € από την αποζημίωση για την πυρκαγιά στην Ρουμανία, ενώ τα πρώτα μηνύματα για το τέταρτο τρίμηνο (στοιχεία Οκτωβρίου) ήταν ενθαρρυντικά.
  •     Από τα ηχηρά turn around stories του χρηματιστηρίου η Frigoglass, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Χάρη Δαυϊδ (στον οποίο χρεώνονται αρκετές επιχειρηματικές αστοχίες- Nutriart, Pita Pan, Plias κ.α) σε μία συγκυρία, που η Coca Cola/HBC του αδελφού του Αναστάση διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους της υπέρ50ετούς πορείας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here