Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Δρέσδη της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη έκθεση θησαυρών στην Ευρώπη, αξίας ενός δις. ευρώ έκανε φτερά με τρόπο που θα ζήλευε ακόμη και το Hollywood. Φτωχότερος από σήμερα το πρωί ο περιβόητος “Πράσινος Θόλος” (γερμανικό μουσείο) καθώς οι αμύθητοι θησαυροί του -χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα -έγιναν καπνός. Οι ληστές το έσκασαν με …λιμουζίνα ! Πρόκειται για την μεγαλύτερη λεία όλων των εποχών που έχει καταγραφεί πότε.

Το χρονικό της ληστείας 

Οι ληστές φέρεται να απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση στο μουσείο, προτού μπουν. Οι ληστές πρέπει να ήταν μικρόσωμοι και κατάφεραν να μπουν στο κτήριο μέσα από ένα στενό παράθυρο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. «Έβαλαν στο μάτι το ιστορικό μέρος της συλλογής με κοσμήματα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Focus.  Η εφημερίδα Bild μεταδίδει ότι οι ληστές μπήκαν από αυτό το παράθυρο:

parathiro

Στο κέντρο της Δρέσδης έχουν αναπτυχθεί δεκάδες περιπολικά. Κάμερα παρακολούθησης φέρεται να έχει καταγράψει πλάνα από τη ληστεία.

Ο ιστορικός “Πράσινος θόλος” – Η αμύθητη λεία του 1 δισ. ευρώ

Ο «Πράσινος Θόλος» στη Δρέσδη διαθέτει 3.000 έργα τέχνης απ’ όλο τον κόσμο. Εκτιμάται πως είναι το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης. Τα υπέροχα δωμάτια του «Πράσινου Θόλου» κτίστηκαν τον 16ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά τμήματα του κτηρίου καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τα αντικείμενα τέχνης κατασχέθηκαν μετά τον πόλεμο από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1958 η συλλογή επέστρεψε στη Δρέσδη. Μετά την αναπαλαίωση των υπέροχων αιθουσών το 2006, το τμήμα με την ιστορική συλλογή του «Πράσινου Θόλου» άνοιξε ξανά τις πύλες του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να κάνει τα εγκαίνια.

000_1MK0S9
000_1MK0RU
043_dpa-pa_191125-99-872825_dpai
043_dpa-pa_191125-99-872863_dpai

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here