Ένα από τα μεγαλύτερα «κρασαρίσματα» στην εποχή του διαδικτύου (σ.σ. είχε και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βιώνουν εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ανά τον πλανήτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, όσοι Έλληνες χρήστες επιχείρησαν να μπουν στο social μέσο (Facebook) βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μήνυμα: «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό τον ιστότοπο»…

Κι άλλοι χρήστες κι άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης αναζήτησαν άλλο τρόπο επικοινωνίας, έπεσαν σε… τοίχο, καθώς τόσο το Instagram όσο και το WhatsApp ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν – ταυτόχρονα με το Facebook – το ίδιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με tweet, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα…

Ειδικοί του διαδικτύου υποθέτουν πως η βλάβη, που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ενδεχομένως να οφείλεται σε λάθος που εντοπίζεται στο DNS που αφορά στις ιστοσελίδες της πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει το Sputnik, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορές που κάνουν λόγο για πώληση των δεδομένων 1,5 δισ. χρηστών σε γνωστό φόρουμ χάκερ.

…Κρασαρε και η μετοχη

Χωρίς να μπορεί, ακόμα, να γίνει κάποια πρόβλεψη για τον χρόνο που θα χρειαστεί για την επαναφορά του, η αξία της μετοχής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε πάνω από 5% (στο 5,48% στις 9:27 ώρα Ελλάδας), στα 324,33 δολάρια.

Η πτώση της μετοχής επέφερε πλήγμα στην περιουσία του mr Facebook, καθώς πλέον μετρά 120,9 δισεκατομμύρια δολάρια από 140 δισ., γεγονός που τον ρίχνει αυτόματα κάτω από τον Bill Gates στους παγκόσμιους δείκτες πλούτου.

Πέραν της πολύωρης ταλαιπωρίας, οι ενεργές καμπάνιες διαφήμισης, ειδικά σε Facebook και instagram, είναι αμέτρητες και προκαλείται τεράστια ζημιά…

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση και φυσικά μία συγνώμη από τον δαιμόνιο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here