Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.  Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) έχει προκηρύξει τον σχετικό Διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση παραθαλάσσιας έκτασης 345.567 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή της πρώην βάσης.

Η έκταση βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, ενώ εκεί κοντά εδρεύουν το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Για το ακίνητο επίκειται η έγκριση ΕΣΧΑΔΑ που θα προβλέπει τις γενικές χρήσεις γης «Θεματικά Πάρκα-Εμπορικά Κέντρα-Αναψυχή» και «Τουρισμός-Αναψυχή».

Σε μία φάση

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση και οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τα μέσα Ιουλίου 2021 προκειμένου να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Το Ταμείο θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη, υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης του ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο.

Στον διαγωνισμό αξιοποίησης του ακινήτου στις Γούρνες για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι «Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ» και «Cerved Υπηρεσίες Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ» ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η «Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία» ως νομικός σύμβουλος και οι «Δέκαθλον ΑΕ» και «Cerved Υπηρεσίες Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ» ως τεχνικός σύμβουλος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here