Χωρίς πρωθυπουργική παρουσία, χωρίς ομιλίες εγκαινίων, χωρίς  την καθιερωμένη πρωθυπουργική συνέντευξη Τύπου ανοίγει τις πύλες της σήμερα η 87η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία

Η απουσία πολιτικών παραγόντων δεν μειώνει τον εμπορικό-επιχειρηματικό ρόλο της ΔΕΘ.

Οι οικονομικές συνέπειες όμως είναι σοβαρές.

Η αναγγελία της αναβολής της επίσκεψης του πρωθυπουργού και το «απαγορευτικό σήμα» που είχε εκδοθεί ήδη πολλές ώρες νωρίτερα προς τους υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη να παραστούν σε εκδηλώσεις της ΔΕΘ μέχρι και την Κυριακή, όπως ήταν φυσικό, επέφεραν «τσουνάμι» ακυρώσεων εγκαινίων περιπτέρων, συνεδριακών εκδηλώσεων κ.ο.κ. στις οποίες αναμενόταν να παραστούν υπουργικά και άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, μαζί βέβαια με τα μέγιστα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel» στο συγκοινωνιακό δίκτυο και εν γένει στις υποδομές στη Θεσσαλία.

Μεγάλοι χαμένοι από τις εν λόγω ακυρώσεις είναι τα ξενοδοχεία της πόλης που δεν χάνουν μεν πελάτες από τους εκθέτες, αλλά σίγουρα χάνουν επισκέπτες που θα έρχονταν για τη ΔΕΘ απ’ όλη τη χώρα, πολλοί εκ των οποίων και μόνο για την τελετή των εγκαινίων και την πρωθυπουργική ομιλία, τα οποία φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Επίσης χάνουν έσοδα και από τις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, καθώς κάποιες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εκτός ΔΕΘ, ενώ η πρωτοφανής ακύρωση της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας εκ των πραγμάτων έχει φέρει ένα «μούδιασμα» σε όλη την πόλη, που τέτοιες ημέρες αποτελεί το επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας.

Επίσης και ο κλάδος εστίασης-αναψυχής σίγουρα θα βιώσει φέτος μεγάλες απώλειες σε σύγκριση με την περσινή πολύ καλή πορεία του στη διάρκεια της ΔΕΘ.