Όσοι αγοράσαν το 1,2 δισ. μετοχές της Τρ. Πειραιώς σε τιμή 1,15 Ευρώ, σήμερα το πρωί στις 10.30 θα βρεθούν αντιμέτωποι μ’ ένα …υπαρξιακό δίλημμα.

  • Να πουλήσουν στα 2,2 Ευρώ που είναι σήμερα η τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο ώστε να κλειδώσουν τα εύκολα κέρδη

ή

  • να περιμένουν ώστε -μετά τις πρώτες φυσιολογικές αναταράξεις- να απολαύσουν την περαιτέρω άνοδο με βάση τα νέα κεφαλαιακά δεδομένα του Ομίλου;

Και όλοι αυτοί που εμφανίστηκαν στην πρόσφατη πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου, πρόθυμοι να αγοράσουν μετοχές της Τρ. Πειραιώς στην τιμή του 1,15 Ευρώ, δεν θα θελήσουν να αγοράσουν στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δώσει η χρηματιστηριακή αγορά στα όρια του limit up & limit down +/-30%;

πρώτοι βιαστικοί που θα θελήσουν να κεφαλαιοποιήσουν τα υψηλά τους κέρδη θα υποχρεωθούν φυσικά να πουλήσουν στο limit down δηλαδή στο 1,54 Ευρώ/μετοχή, γεγονός που θα τους οδηγήσει σε απόδοση της τάξης του +34% μέσα σε λίγες μέρες.

  • Μετά όμως, θα βρουν την ευκαιρία να ανεβούν ξανά στο τρένο;

Θεωρητικά, οι λεγόμενοι βασικοί μέτοχοι (ΤΧΣ, John Paulson, John Μυστακίδης και Helikon Fund) για τους οποίους έγινε τόσο μεγάλη συζήτηση πριν την αύξηση κεφαλαίου τώρα που ελέγχουν το 53,7% του Τραπεζικού Ομίλου δεν θα θελήσουν να πουλήσουν αλλά ενδεχομένως να επιχειρήσουν να αυξήσουν την μετοχική τους επιρροή.

Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Ομίλου της  Piraeus Financial Holdings έχει φτάσει στα 2,75 δισ Ευρώ. 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα και τα διλήμματα, μετά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here