Μια ιστορική εταιρεία αναψυκτικών από τα Τρίκαλα περνά στα χέρια των αδελφών Σαράντη της θεσσαλικής Ελληνικής Γαλακτοκομείας Α.Ε.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις η σχετική πρόταση εξαγοράς της “Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα Α.Ε.” έγινε αποδεκτή από τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί.

Η ΚΛΙΑΦΑ ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου. Η καλή ποιότητα αρχικά της γκαζόζας και στη συνέχεια της λεμονάδας και πορτοκαλάδας εκτιμήθηκε από το καταναλωτικό κοινό και πολύ γρήγορα τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ κυριάρχησαν στην αγορά. Το 1961, υπό την διεύθυνση του Κώστα Κλιάφα, οι εγκαταστάσεις της εταιρίας εκσυγχρονίζονται και παράλληλα με τα ήδη δημοφιλή προϊόντα παράγονται σε μικρές γυάλινες φιάλες βυσσινάδα και σόδα. Έτσι συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία της σε εγκαταστάσεις 40 στρεμμάτων.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.», γνωστοποιεί ότι με απόφαση του  Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε και  ενέκρινε την υποβολή πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε» σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τους ισχύοντες νόμους διαδικασία.

Η  πρόταση εξαγοράς έχει γίνει ήδη αποδεκτή από το σύνολο των μετόχων της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε.» και οι δύο εταιρίες προχωρούν απρόσκοπτα στις περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς οι νέοι μέτοχοι στοχεύουν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας μετατρέποντας αυτή σε μία επιχείρηση διεθνών προδιαγραφών, σεβόμενοι παράλληλα τόσο  την παράδοση όσο και την ιστορία της εταιρίας αλλά  και της οικογένειας Κλιάφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here