Το 2017, ο Έλληνας εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, επένδυσε στην αγγλική ομάδα Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το 2022, η ποδοσφαιρική ομάδα, μετά από 23 χρόνια απουσίας, επέστρεψε στη Premier League, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η Φόρεστ ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980, αλλά απουσίαζε από την πρώτη κατηγορία για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

στιγμιότυπο με τον ιδιοκτήτη της Φόρεστ και του Ολυμπιακού να κάνει τον σταυρό του και να φιλά μία εικόνα λίγο πριν το φινάλε που ήταν ιστορικό…

Για να το καταφέρει αυτό, είχε μία εκπληκτική επίδοση κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά επίσης κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία μέσω της διαδικασίας των play offs, επικρατώντας με 1-0 επί της Χάντερσφιλεντ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι… άξιζε περίπου 170 εκατομμύρια στερλίνες (200 εκατομμύρια ευρώ) σε έσοδα, σύμφωνα με το Bloomberg τις επόμενες τρεις σεζόν και θα μπορούσε να φτάσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια εάν ο νικητής επιβιώσει από τον υποβιβασμό, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte LLP.

—>Πόσα δισεκατομμύρια αξίζουν οι Big 5;

Προσθέτοντας, λοιπόν, στο ταμείο της πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία…ετοιμάζεται για επενδύσεις ώστε να μπορεί να “παλέψει” με μεγαθήρια την νέα σεζόν.

—>Ποιοι είναι οι χρυσοί (βιώσιμοι) Μίδες του ποδοσφαίρου;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here