Ένα μεγάλο έργο τουριστικών υποδομών και υψηλών προδιαγραφών αν και “ώριμο” αδειοδοτικά, έχει “παγώσει” προς το παρόν και ο λόγος είναι η έλλειψη χρηματοδότησης.

Πρόκειται για το Sitia Bay Resort της Ικτίνος Ελλάς ΑΕ. μια μικρή “πολιτεία” που θα διαθέτει ξενοδοχείο 5 αστέρων, μαρίνα, τουριστικές κατοικίες και γήπεδο γκολφ.

Κι ενώ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την περιοχή έχει τεθεί σε ισχύ, οι διαδικασίες εκκίνησης του έργου έχουν σταματήσει ελλείψει χρηματοδότησης.

Συμμετοχή στο project είχε αρχικά η Dolphin Capital Investors (DCI) η οποία όμως πούλησε τα assets της, ανάμεσα στα οποία ήταν και η συμμετοχή στο Sitia Bay Resort. Έτσι η Ικτίνος αναγκάστηκε να αγοράσει το ποσοστό. Με την έλευση των μνημονίων και την οικονομική δυσπραγία, το project “πάγωσε” με την “Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική ΑΕ” να αναζητά πλέον κεφάλαια και επενδυτές ενώ παράλληλα ολοκληρώνει και τη μελέτη βιωσιμότητας.

Η επένδυση

Σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται η δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων 357 κλινών σε έκταση 116,32 περίπου στρεμμάτων, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου, μαρίνας με χωρητικότητα 85 σκαφών και 100 περίπου εξοχικές κατοικίες, συνολικής επιφάνειας 20,4 χιλ. τ.μ. σε έκταση 204,71 στρεμμάτων.

Σε δεύτερη φάση, σε έκταση 304 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν κατοικίες, ενώ σε 15 στρέμματα θα αναπτυχθεί γήπεδο γκολφ 18 οπτών. Για το οικιστικό κομμάτι της β’ φάσης η εταιρεία έχει εξασφαλίσει περιβαλλοντική έγκριση (ΠΠΕ), ενώ το γήπεδο γκολφ συνοδεύεται από προκαταρκτική περιβαλλοντική έγκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here