Μια μεγάλη συμφωνία συγχώνευσης έρχεται να… ταράξει τα νερά της εγχώριας και παγκόσμιας ναυτιλίας.
Ειδικότερα έκλεισε η συμφωνία συγχώνευσης της International Seaways και της Diamond S Shipping γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία ενός κολοσσού αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Βάσει του deal η International Seaways θα ελέγχει το 55,75% του νέου Ομίλου που θα συσταθεί, ενώ η Diamond S το 44,25%. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία θα καταστεί, έτσι, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με στόλο tankers, βάσει αριθμού των πλοίων, τα οποία θα ανέρχονται σε 100.

«Ενώνοντας δύο ηγέτιδες ναυτιλιακές, με στόλο tankers και έδρα τις ΗΠΑ, αναμένουμε να προσφέρουμε σημαντικά στρατηγικά και οικονομικά οφέλη στους μετόχους και τους πελάτες των δύο εταιρειών» επεσήμανε η CEO της International Seaways, Lois Zabrocky.

Ο ίδιος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη CEO στον όμιλο ενώ οι Douglas Wheat και Jeffrey Pribor της International Seaways θα παραμείνουν επίσης στις θέσεις τους ως πρόεδρος και CFO αντίστοιχα. Χρέη ειδικού συμβούλου του CEO θα αναλάβει για 6 μήνες ο νυν CEO της Diamond S, Craig Stevenson Jr.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Έμμεσο ρόλο στη συναλλαγή διαδραματίζει ο Ευάγγελος Μαρινάκης, καθώς η Capital Ship Management, διαχειρίζεται από κοινού με την Diamond S ορισμένα tankers του στόλου της, ενώ ελέγχει και το 7% των μετοχών της.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επί της συμφωνίας ο Όμιλός του συνεργάστηκε πρόθυμα με τις δύο μεριές. όπως μεταδίδουν ξένα Μέσα, σταδιακά αναμένεται να λυθούν και οι συμφωνίες κοινής εκμετάλλευσης με την Diamond S για τα 25 δεξαμενόπλοια, τα περισσότερα εκ των οποίων θα επιστραφούν στην Capital.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here