Η Morgan Stanley εξαγοράζει την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου E-Trade, έναντι $13 δις, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη, ουσιαστικά, εξαγορά αμερικάνικης επενδυτικής τράπεζας από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίση του 2008 έως σήμερα.

Η συμφωνία θα δώσει στη Morgan Stanley – από τα πιο ισχυρά blue-chips της Wall Street – την δυνατότητα να κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά των online συναλλαγών.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, που στο portfolio της περιλαμβάνονται ήδη πολλά από τα μεγαλύτερα assets παγκοσμίως- επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων παρά στην επενδυτική τραπεζική και την διαπραγμάτευση υψηλού σταδίου, “στοιχηματίζοντας” σε σταθερές χρεώσεις για μεγαλύτερες ημέρες πληρωμής και μεγαλύτερους κινδύνους.

Η σημερινή συμφωνία πιστοποιεί την αυξανόμενη σύγκλιση της Wall Street και της Main Street καθώς οι “μεγάλοι” της εταιρικής χρηματοδότησης προσπαθούν όλο και περισσότερο να εξυπηρετήσουν τους πελάτες με μικρότερα τραπεζογραμμάτια ενώ από την μεριά τους οι μεσίτες στο διαδίκτυο που ευελπιστούν να ανατρέψουν τις παραδοσιακές εμπορικές κατοικίες υποφέρουν από έναν πόλεμο τιμών που έχει μειώσει τα κέρδη τους.

πλ. από New York Times

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here