Η Energos Infrastructure, μια κοινοπραξία για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ελέγχεται από τα διαχειριζόμενα από την Apollo funds και τον μέτοχο μειοψηφίας New Fortress Energy, απέκτησε δύο πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) από θυγατρικές της ελληνικής Dynagas, συμφερόντων του Γ. Προκοπίου.

Τα δύο FSRU χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων Transgas Force και Transgas Power, που κατασκευάστηκαν το 2021, θα μετονομαστούν σε Energos Force και Energos Power.

Και τα δύο ξεκίνησαν τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις ναύλωσης με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Κλιματικής Αλλαγής το 2023. Η Energos Force σχεδιάζεται να δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι του Stade υπό τη διεύθυνση της Deutsche Energy Terminals, ενώ η Energos Power σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο λιμάνι Mukran και έχει υποναυλωθεί στην Deutsche Regas.

Οι τελευταίες προσθήκες δημιουργούν για την Energos μια δυναμική 13 μονάδων LNG που αποτελείται από εννέα FSRU, δύο FSU και δύο μεταφορείς LNG, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη και χειριστή πλοίων θαλάσσιας υποδομής LNG με εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία FSRU που δραστηριοποιείται στην ήπειρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ