Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 7ου Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο με τον εντυπωσιακό αριθμό των 90 μεγάλων σκαφών, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό.

Ο τομέας του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση στην Ελλάδα, καθώς αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα το 7o Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο.

Το λιμάνι του Ναυπλίου κοσμούν με την παρουσία τους 90 μεγάλα σκάφη και άλλα 20 βρίσκονται σε λίστα αναμονής, καθιστώντας το MEDYS τη μεγαλύτερη charter έκθεση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων σκαφών. Μάλιστα, ο αριθμός είναι κατά 550% μεγαλύτερος σε σχέση με όλα τα σκάφη που εκτέθηκαν σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία συνολικά.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, Μιχάλης Σκουλικίδης, σκιαγραφεί το χρονικό της έκθεσης, από το ξεκίνημά της και πώς εξελίχθηκε στην πορεία για να φτάσει στην άκρως επιτυχημένη φετινή διοργάνωση:

«Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε αυτήν την έκθεση στα τέλη του 2013, υπήρχαν μόνο δύο μεγάλες διοργανώσεις. Η μία λάμβανε χώρα στην Γένοβα με τη συμμετοχή περίπου 80 σκαφών και κάλυπτε τη Μεσόγειο. Η δεύτερη γινόταν στην Antigua με αντίστοιχα περίπου σκάφη καλύπτοντας το Δυτικό Ημισφαίριο. Τα χρόνια πέρασαν και τα πράγματα άλλαξαν. Η έκθεση της Γένοβας μετακινήθηκε στη Βαρκελώνη όπου και φιλοξενείται από το 2017. Η έκθεση της Antigua είχε μόλις 16 σκάφη το 2021 και είναι μια έκθεση που καλύπτει την Καραϊβική και όλη την Αμερικανική Ήπειρο. Η δε έκθεση της MYBA στην Βαρκελώνη που τελείωσε προχθές, και καλύπτει τη Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο, είχε μόνο 16 σκάφη».

Διαβάστε τη συνέχεια στο skipperondeck.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here