Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια άτυπη κόντρα της ιταλικής και των αμερικανικών τραπεζών για το εγχώριο banking.

Η Mediobanca σε έκθεση της εμφανίζεται εντελώς contrarian στην θετική προσέγγιση (κυρίως) αμερικανικών οίκων για τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου των τραπεζικών μετοχών.

Στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου 2024 οι εκθέσεις των Mediobanca (16/1), Morgan Stanley (15/1) και Jefferies (9/1) πλησίστιες ως προς τον χρονισμό δημοσίευσης τους, δηλαδή σε συγκεκριμένα “σφικτά” εύρη τιμών.

Οι αναλυτές της ιταλικής τράπεζες εκτιμούν πως η άνοδος, αποτέλεσμα του re-rating ολοκληρώθηκε- και μάλιστα μειώνει τις τιμές-στόχους για Εθνική στα 6,30€ από 6,70 ευρώ (στα 6,80€ με διόρθωση -2,72% χθες Τρίτη).

Στα 1,70€ από τα 1,80€ για την Alpha Bank (τιμή κλεισίματος 1,563€), και σταθερή στα 3,65€ για την Πειραιώς (στα 3,30 ευρώ η τρέχουσα).

Η Mediobanca σηματοδοτεί την στροφή από τους περιφερειακούς τραπεζικούς κλάδους της Ευρώπης, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και τις Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, καθώς έχουν ήδη αποκομίσει τα κέρδη των υψηλών επιτοκίων.

Που υστερεί το σενάριο των Ιταλών;

Στην καίρια παράμετρο σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) θα προχωρήσει σύντομα ( ; ) σε μείωση των επιτοκίων.

Ενδεχόμενο που κρίνοντας από τις τελευταίες δηλώσεις του Αυστριακού Robert Hollzmann του Γερμανού Joachim Nagel και του Ιρλανδού Philippe Lein, το πιθανότερο να μην επιβεβαιωθεί.

Εντελώς αντίθετη η πρόβλεψη τόσο των Morgan Stanley και Jefferies σε αυτό το διάστημα όπως και των Goldman Sachs και JPMC στα τέλη του 2023. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ