Σε συνέχεια των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε, 100% μητρικής εταιρείας της Alpha Bank Α.Ε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεδρίασε χθες και αποφάσισε, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Δημόσια Προσφορά, τα ακόλουθα:

  1. Η ανώτατη τιμή ανά Νέα Μετοχή που θα διατεθεί στo πλαίσιo της Συνδυασμένης Προσφοράς, ορίζεται σε Ευρώ 1,2 και
  2. Σε συνέχεια της από 22 Ιουνίου 2021 Ανακοίνωσης της Εταιρείας, η 28 Ιουνίου 2021 ορίζεται ως ημερομηνία καταγραφής για την Κατά Προτεραιότητα Κατανομή.

H EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) έχει δηλώσει ότι ως παλαιός μέτοχος της Alpha Bank θα ασκήσει κατ’ αρχήν το προτιμησιακό της δικαίωμα στην κατανομή των νέων μετοχών. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 η EBRD είχε τοποθετήσει 65 εκατ. ευρώ, το υφιστάμενο ποσοστό  στην Alpha ανέρχεται 2,10%.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα συμμετέχει με ποσοστό περίπου 8,5% ακολουθώντας την στρατηγική αποεπένδυσης από το τραπεζικό μας σύστημα, χωρίς ωστόσο να χάνει κεφάλαια από τα μελλοντικά του κέρδη. Στην Αύξηση κεφαλαίου θα συμμετάσχει και το John Paulson Family Office παρά τις κατά καιρούς διαδόσεις των διαδρόμων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here