Για μετά και τις δεύτερες εκλογές -στις 17 Ιουλίου– μετατίθεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον διαγωνισμό απόκτησης/αξιοποίησης των παλαιών εγκαταστάσεων της ΧΡΩΠΕΙ.
Στο...παρά 5′ η αναβολή-δεύτερη μέσα σε 3 μήνες- φέρεται να δίνεται μετά από σχετικό αίτημα των (2 ; ) ενδιαφερομένων δηλαδή όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη.
Το συνολικό σχέδιο  για την δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας– από τα φιλόδοξα της κυβέρνησης- μπορεί να προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ονομάτων του ευρύτερου κλάδου “αξιοποίησης ακινήτων” ωστόσο ουσιαστικό εκδηλώθηκε από μόλις 2 ( ; ).
Προφανές πως, η αναβολή-προκειμένου να επεξεργαστούν καλύτερα τα δεδομένα (κυρίως κοστολογικά) από την στιγμή που δίνεται θα ήταν για μετά τις 2 Ιουλίου, οπότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών.
      Με την επόμενη κυβέρνηση συνεπώς…

Η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου χρωματουργίας στην Πειραιώς, σε χώρο έρευνας και καινοτομίας αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα έργα που έχει ξεκινήσει  η κυβέρνηση στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Η Πολιτεία Καινοτομίας θα αποτελεί χώρο όπου θα συνυπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί, επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα & ανάπτυξη, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές και θα καλλιεργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να προκαλούνται οι απαραίτητες συνέργειες, παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η παρέμβαση έχει ως βασικό άξονα τη δημιουργία Κέντρων έρευνας, θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων και γραφείων.

Στους χώρους προβλέπεται επίσης η δημιουργία εκθεσιακού χώρου, συνεδριακού κέντρου, λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, αναψυκτήριων, γυμναστήρια, καταλύματα (για ερευνητές και επισκέπτες), αλλά και δύο υπόγειων σταθμών στάθμευσης περίπου 600 οχημάτων για τις ανάγκες εργαζομένων και επισκεπτών καθώς και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.

Τα ειδικά κτίσματα – τοπόσημα του συγκροτήματος (φουγάρο – υδατόπυργος) θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here